آیا می توان حیات خلوت که یک ملک مشاع است را مسقف کرد؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۳۵,۰۸۳ #1454

باسلامآیا می توان حیات خلوت که یک ملک مشاع است را مسقف کرد؟در آپارتمان من یک حیاط خلوت 16متری وجود دارد که برای ورود به رخت شورخانه ام باید از آن بگذرم این حیاط مشاع برای دیگر ساکنین قابل دسترس نیست و برای ورود به آن باید از واحد من بگذرند .حیاط خلوت مذکور دائمآ براثر فضولات پرندگان کثیف میشود .و تمیز کردنش هم مستلزمه هزینه است ماهی 4هارباروهر با 15هزارتومان که به خدمتکاران برج پرداخت میکنم البته مدیر برج تاحالا به من نگفته که باید پولی بدهم وخودم این مبلغ را پرداخت میکنم حالا به فکرم زده که مسقف کنم .که این کارهم مسلزم هزینه4 -5ملیونی هست .(آپارتمان واقع دریکی از مناطق شمال تهرانه) حالا سوال روشنم اینه:1)اگر این حیاط جزء مشاعات هست پس هزینه تعمیر ونگهداری آن هم با همیه ساکنین است واگرهم جزملک من محسوب است پس برای مسقف کردنش احیاجی به اجازه دیگران نیست.(؟)2)روزی که ملک را خریدم مالک قبلی گفت این جزء ملک شماست وبرای همین در رخت شور خانهتان انتهای این حیاط است.اما دیروز مدیر ساختمان گفت باید مطرح کند."سوال:ازکجا باید بفهمم که این حیاط جز سندم هست یانه(اصلآ مشاع است یا نه)؟"

مشاوره حقوقی شهرداری
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام سوال مربوط به سال ۹۳ میباشد

سلام .اظهارنظر مستلزم بررسی مستندات است...

باسلام
چنانچه برای دیگران امکان رفت وآمد نباشد واین قسمت کلا دست شماست، میتوانید اقدام نمایید

با سلام،
در ابتدا میبایست سند و صورتمجلس ملک را بررسی نمود که اصولا حیات خلوت ساختمان جزء مشاعات میباشد و برای مسقف کردن و یا استفاده اختصاصی نیاز به اذن سایر مالکین میباشد و در کل باید گفت این تغییرات در زمان فروش ملک و یا حتی اخذ وام که مجدد نیازمند به اخذ مجوزات لازم از شهرداری نیز میبشد لذا میبایست به حالت اولیه باز گردد.

درود
سند مالکیت و صورتمجلس تفکیکی را ملاحظه فرمایید به جهت مشاع بودن رضایت کلیه مالکین ضروری است

چون جز مشاعات ملک ست در صورتیکه انجام میشود که با اذن دیگران باشد وگرنه چنین اقدامی محکوم می باشد

برای مسقف نمودن نیاز به اخذ رضایت سایرین است