تدلیس یا فریب در نکاح چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۷۹ #14151588

با سلام پیشتر هم سوال کردم ولی از چهار وکیل۳ وکیل تایید کردند که قاضی میپذیرد
من الان میخام بدونم وقتی مساله کلاه برداریه چرا نباید تدلیس یا فریب قبب ازدواج بپذیرد

من کلی از سایت های مختلف جستجو کردم بابت تدلیس تمامی سایت ها فسخ نکاح تاید کددند
یکی دیگر از مواردی که به طرفین حق فسخ نکاح را می‌دهد، تدلیس یا فریب در ازدواج است. یعنی فرد صفت‌هایی را به خود نسبت بدهد که آنها را ندارد. مثلا خواستگار خودش را دارای تحصیلات عالی یا ثروتمند یا متخصص در هنر خاصی معرفی کند؛ اما بعد از اینکه خطبه عقد جاری شد، عروس بفهمد که تمام چیزهایی که درباره همسرش تصور می‌کرده، دروغ بوده است.
اگر مردی زنی را به داشتن تحصیلات عالیه، شغل خاص، دارائی های کلان، وجود امکانات و سرمایه های خاص در داخل و خارج از کشور، عدم داشتن زن دیگر و … فریب داده باشد به گونه ای که این فریب ها زمینه ساز ازدواج شده باشند و در صورت عدم وجود آن ها نکاحی صورت نمی گرفت، زن فریب خورده و می تواند علاوه بر فسخ نکاح، خسارات مادی و معنوی خود را از تدلیس کننده طبق ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی مطالبه کند.

میشه جواب بدید

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
علاوه برفسخ نکاح طبق ماده ۶۴۷ قانون تعزیرات چنانچه هریک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی،تجرد و........فریب دهد و عقد بر مبنای ان واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از ۶ماه تا ۲ سال محکوم می گردد.