ایشان قبل از مرگ، نصف منزل خود را بنام همسرش کرده، آیا این نصف منزل از مهریه همسر کم می شود؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۳۰۸ #14029681

باسلام
جوانی مرده است که یک همسر دارد و یک فرند صغیر(پسر ۱۰ ساله)
پدر و مادر این جوان زنده اند
این جوان قبل از فوت چند روز بحالت کما در بیمارستان بستری بود

سوال۱) آیا می توان هزینه بیمارستان، هزینه کفن و دفن، هزینه مراسمات عزا را از دارائی این مرحوم برداشت یا چون بچه صغیر دارد نمی شود
بعبارت دیگر این هزینه ها برعهده کیست

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود هرکس می تواند در زمان حیات خود اموالش را به هرکه دوست دارد بدهد ودر این مورد ایشان، که نصف منزل در زمان حیات بنام همسرش کرده که متعلق به همسر ش است وافزون بر آن مهریه زوجه هم کامل قابل مطالبه هست و چیزی از مهریه کم نمی شود وهزینه های کفن و فن وبیمارستان از ماترک وی قابل برداشت است

باسلام
ابتدا هزینه کفن و دفن و یا بدهی متوفی از ماترک پرداخت و مابقی بین وراث به نسبت سهم الارث تقسیم می گردد و چون در زمان حیات زوج نصف منزل را به مالکیت همسرش در آورده بنائا قابل تسری به مهریه نخواهد بود

هزینه ها و مخارج بیمارستان و دفن از ترکه میتوان وصول کرد سپس باقی مانده بین وراث تقسیم شود.

درود .اموال متوفی پس از کسر هزینه ها کفن و دفن یا بدهی احتمالی وقانونی قابل تقسیم بین وراث هست.ضمنا واگذاری نصف منزل به همسر ارتباطی به مهریه ندارد مگر در واگداری به مهریه اشاره شده باشد

سه دانگ در مالکیت زوجه است و جدای از مهریه است مگر اینکه سندی مبنی بر اینکه بابت مهریه بوده ابراز کنند. خرج کفن و دفن میت از دارایی وی خارج و باقیمانده ب ورثه می‌رسد

امکان مطالبه هزینه از ماترک وجود دارد.
انتقال سه دانگ به منزله تادیه مهریه ایشان نخواهد بود

با سلام هزینه ها از ماترک متوفی کسر میگردد و اموالی که در زمان حیات به همسر منتقل نموده اند جز ماترک محسوب نمیشود.