ارش با دیه چه تفاوتی دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۲۵ #13917830

با سلام و احترام
بنده تصادف کردم دستم شکسته و پلاتین گذاشتن و پزشک قانونی برام زده ارش ۴ درصد در صورتی که دیه شکستگی ۸ درصده ایا این درصد نهایی است یا قاضی با در نظر گرفتن ارش ۴ درصد همون ۸ درصد دیه شکستگی هم بهش اضافه میکنه؟
ممنون میشم بهم مشاوره بدین

مشاوره حقوقی دیه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به صورت مختصر مقدار دیه قبلاتوسط قانونگذار تعیین شده است اما ارش تعیین نشده است

با سلام
مقدار دیه قبلا تعیین شده است اما ارش تعیین نشده و ارش یعنی قیمت مابین سالم و معیوب .
حیر ارش با دیه تفاوت دارد پزشکی قانونی موظف به تعیین ارش و بعد از ان قاضی پرونده نیز موظف به تعیین درصد دیه مقدر خواهد بود

سلام
مطابق ماده ۳۶۷ قانون مجازات اسلامی :هر جنایتی که بر عضو کسی وارد شود و شرعا مقدار خاصی به عنوان دیه برای آن تعیین نشده باشد باید ارش بپردازد.
میزان خسارت وارده طبق نظر کارشناس تعیین می شود.
جبران خسارات بدنی با پرداخت دیه یا ارش است اما، نوع ومیزان خسارت در قانون مشخص است ولی میزان خسارت ارش در قانون مشخص نیست