شکایت افترا و اعاده حیثیت چگونه است؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۵۹ #13896884

سلام شخصی با خود زنی و نیز دعوت از دوستش برای ایجاد صدمات عمدی به ایشان اقدام به شکایت واهی ضرب و جرح عمدی علیه بنده کرد. با وجود تصاویر دوربین مداربسته از خودزنی و ایجاد صدمات با رضایت خودش توسط دوستش و گزارش پزشکی قانونی مبنی بر ایجاد صدمات با رضایت شخصی و در حالت غیر منازعه در دادسرا قرار منع تعقیب به نفع بنده صادر گردید.
سؤال: حال که ۳ ماه از قرار دادسرا میگذرد بنده میخواهم تحت عنوان اعاده حیثیت و افترا از ایشان شکایت کنم آیا میتوانم از دوستش که شریک جرم او می‌باشد هم شکایت کنم؟ عنوان شکایت از دوستش باید چه باشد؟ و میخواهم ۲شکایت جداگانه انجام دهم آیا امکان دارد؟ در شرایط کنونی کرونا مجازات جرم افترا و نیز جرم شریک جرمش چیست؟باتشکر

مشاوره حقوقی دادسرا
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام مجازات جزای نقدی می باشد.

با درود مجازاتش نهایتا جزای نقدی است

درود بر شما، در این مورد شما میتوانید تحت‌عنوان افترا، نیز معاونت در افترا از طریق دفاتر الکترونیک قضایی اقدام به طرح شکایت علیه ایشان نمایید.

شکایت افترا و همچنین تبانی از شریک از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی ثبت نمایید موفق باشید

افترا در صورت اثبات معمولا جزای نقدی دارد،بله علیه هردو میتوانید اقدام ب طرح شکایت کنید،یکی افترا و دیگری معاونت در افترا

شما تا یکسال زمان دارید که از نامبرده ها شکایت کنید و نه ماه برای تنظیم شکوائیه مهلت دارید، برای دوستش شکایت معاونت در جرم افترا درخواست کن، برای مرتکب اصلی جزای نقدی درجه شش یعنی دو تا هشت میلیون تومان و برای معاونت آن جزای نقدی درجه هفت یا هشت یعنی تا دو میلیون در صورت احراز جرم افترا، حکم داده می شود

بنام خدا
با سلام
شما با طرح یک شکواییه تحت عنوان افترا موضوع ماده۶۹۷ ق مجازلات اسلامی به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و شرح حال را توضیح و مکتوب ثبت نمایید و که بعد از ان به دادسرای عمومی و انقلاب ارجاع خواهد شد و با توجه به ادله حکم شایسته قضایی گرفته میشود./
ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحا نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد‌شد.
{{منتها مطابق قانون کاهش مجازات های تعزیری مصوب اردیبهشت۹۹./به نظر میرسد تبدیل ان به جزای نقدی دور از ذهن نمیباشد./
در شرایط کرونا قانون برای کلیه سکنه ایران یکسان میباشد./}}
و فقط به عنوان مثال : در راطه با کرونا بجای حضوری رفتن به دادسرا به دفتر خدمات قضایی میبایست رجوع کرد جهت گذشتن از این بیماری ./
و همچنین چنانچه علیه دوست ایشان چنانچه ادله محکمه پسندی دارین میتوانید احقاق حق خود را از محاکم قضایی درخئاست نمایید./

با کمال اظهار ادب و احترام