لوث یعنی محکومیت قطعی متهم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۴,۹۶۲ #13827773

سلام

آیا لوث یعنی محکومیت قطعی متهم در پرونده؟
یا دفاعیات متهم هم تاثیر دارد در روند پرونده و رای دادگاه؟
در پرونده های که عنوان لوث در آن ها وجود دارد امکان برائت وجود دارد یا خیر؟
با استناد به دفاعیات موجه و قابل قبول در چنین پرونده هایی چند درصد احتمال محکومیت متهم وجود دارد؟
به لحاظ این که آن شخص مرتکب بزه انتسابی نشده باشد به هیچ وجه و صرفا انکار کرده اتهامات وارده رو.

پرونده ضرب و جرح عمدی

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر جنایت به تشخیص دادگاه از موارد لوث باشد با قسم مجروح یا مضروب شخص متهم محکوم خواهد شد.

لوث یعنی ادعا با قسم خوردن اثبات شده است
دفاعیات متهم تاثیر دارد و امکان برائت وجود دارد

بستگی به مدارک پرونده و دفاعیات متهم دارد

درپرونده هایی که به تشخیص دادگاه لوث وجود دارد ؛ باخوردن قسم توسط شاکی ، متهم محکوم خواهد شد

با سلام
در صورت حصول لوث، نخست از متهم، مطالبه دلیل بر نفی اتهام می‌شود. اگر دلیلی ارائه شود، نوبت به قسامه شاکی نمی‌رسد و متهم تبرئه می‌گردد. در غیراین صورت با ثبوت لوث، شاکی می‌تواند اقامه قسامه کند یا از متهم درخواست قسامه نماید.
مستند ماده ۳۱۴ قانون مجازات اسلامی، لوث عبارت از قرائن و اماراتی است که موجب ظن قوی قاضی به ارتکاب جنایت یا نحوه ارتکاب از جانب متهم می‌شود.
به عبارت عامیانه تر لوث یعنی شک قوی، به‌طوری که مجموعه از شرایط و اوضاع و احوال ، ذهن را به سمت اینکه جنایت از جانب چه فردی واقع شده، راهنمایی می‌کند.
در موارد حصول لوث از متهم مطالبه دلیل می‌شود تا اگر دلیلی بر بی‌گناهی‌اش دارد، عنوان نماید. اگر دلیلی داشت که دیگر نوبت به قسامه نمی‌رسد، در غیر اینصورت با ثبوت لوث، حق استفاده از قسامه ابتدا برای مدعی بوجود می‌آید، مدعی می‌تواند از قسامه استفاده کند و ثابت نماید که متهم، مجرم است. انتخاب دیگری هم دارد؛ می‌تواند از متهم بخواهد که برای اثبات بی‌گناهی‌اش قسم بخورد، اگر متهم قسم بخورد که تبرئه می‌شود و شاکی حق ندارد یکبار دیگر با قسامه دعوا را علیه او مجددا مطرح کند. اما اگر شاکی از متهم درخواست قسم نماید و متهم قسم نخورد، متهم به پرداخت دیه محکوم می‌شود.
باتشکر دربر

سلام
نه
لوث در اصطلاح اماره ای است که موجب ظن به صدق ادعای مدعی می شود.
بله صدرصد تاثیر دارد
در قتل و جراحات هرگاه دلیلی مبنی براینکه شخص معینی، مرتکب قتل یا جرح شده وجود نداشته باشد و لوث محقق شود یعنی قاضی به ارتکاب قتل یا جرح از سوی متهم خاصی ظن پیدا کند، مدعی می‌تواند «قتل یا جرح» را به وسیله قسامه اثبات کند و اگر مدعی از ادای سوگند امتناع نمود و سوگند را به متهم رد نمود متهم با ادای سوگند برائت مییابد.

لوث یعنی مدارک اثبات قتل ضعیف است و با قسم ثابت شود و در صورت اثبات با قسم فقط دیه پرداخت می شود