مستثنیات دین چطور مشخص میشه؟

پرسیده شده
۳۱ پاسخ ۳۴۰ #13753937

با سلام
خانمم سهم الارثم رو توقیف کرده که ثبت چون گفتم محل زندگیمه گفت بازرس میفرستم که ببینن، من با بازرس صحبت کردم گفت چون یک ماه و نیمه اونجا زندگی میکنی و وضع خونه زیاد جالب نیست مستثنیات دین نمیشه اما باز تعیین کننده من نیستم، الان من چیکار کنم؟ اونجا تنها جای زندگیمه وگرنه باید برم تو خیابون بخوابم.

مشاوره حقوقی ارث
۳۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
تشخیص نهایی با قاضی است اما شما به دفاعیات خودتون ادامه دهید. اگر نظر کارشناس به ضررتان بود به صورت مستدل به نظر کارشناس اعتراض و درخواست ارسال موضوع به کارشناسان سه نفره شوید.

بادرودوسلام تشخیص ازطریق قاضی می باشد.

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید تشخیص مستثنیات دین با قاضی می باشد

تشخیص این مورد با قاضی پرونده هست

واحد اجرای ثبت بر اساس قانون مستثنیات دین را رعایت می کنند و جا دارد که شما هم دفاع جانانه کنید

سلام
مستثنیات دین عبارت است از:

الف- مسکن مورد نیاز محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی با رعایت شئون عرفی.

ب- وسیله نقلیه مورد نیاز و متناسب با شان محکوم علیه.

ج- اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوایج ضروری محکوم علیه، خانواده و افراد تحت تکفل وی لازم است.

د- آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره می‌شود.

هـ- کتاب ها و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شان آنان.

و- وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران و سایر اشخاصی که وسیله امرار معاش محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی است …

واما موضوع مهم بعدی، نحوه رسیدگی به مستثنیات دین است.

در این مورد باید گفت اگر مستند اجرا، حکم دادگاه باشد، بحث اجرای احکام دادگستری مطرح می‌شود.

مراجع مختلف دادگستری ممکن است درخصوص اتخاذ تصمیم راجع به مستثنی بودن یا نبودن اموال مدیون صالح به‌نظر برسند.

سلام.دادگاه با اخذ نظر کارشناس اقدام به تعیین مستثنیات دین می نماید.درصورت حکم برخلاف میل و نظر شما به حکم صادره می توانید اعتراض کنید .