آیا میتوانم نفقه فرزندان را با توجه به شرایط مذکور پرداخت نکنم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۵۶ #13624228

زوج هستم. از همسرم جدا شدم دادگاه حضانت فرزندان را به همسرم داد ایشان کارمند بوده و خانه شخصی نیز دارند. دادگاه حضانت فرزندان را به ایشان داده و برای فرزندان نفقه ماهانه تعیین کرده است لیکن هر بار جهت ملاقات مراجعه کرده ام از دیدن من امتناع کردند شکایت کردم بچه ها در دادگاه امدند گفتند نمیخواهند من را ببینند سوال
اکنون که فرزندانم نمیخواهند من را ببینند(به تحریک مادرشان) چگونه ملاقات کنم و چاره چیست؟

مشاوره حقوقی نفقه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بل توجه به اینکه ۸ سال سن دارند نمیتوانند از ملاقات امتناع نمایند اگر دختر باشند ۹ سالگی و اگر پسر باشند از ۱۵ سالگی حق تصمیم گیری دارند

با سلام شما می بایستی به لحاظ قانونی نفقه ایشان را پرداخت نماید و اگر تمایلی به دیدار شما ندارند هیچ گونه اجباری وجود ندارد

پرداخت نفقه فرزندان در هر صورت تا سن و زمانی که قانون تعیین کرده از تکالیف قانونی شماست
اما در صورت ممانعت مادر از ملاقات فرزندان یا اثبات تحریک فرزندان در مورد مذکور مجازات قانونی دارد

نفقه دختر تا زمان ازدواج و نفقه پسر تا زمانی که قادر به تحصیل درآمد باشند با پدر می باشد

اگر مادر مانع ملاقات فرزندان می شود قابلیت پیگرد قانونی دارد ولی اگر فرزندان خود تمایل به ملاقات شما نداشته باشند راه حل قانونی وجود ندارد

اگر فرزندان شما شخصا تمایلی به ملاقات با شما ندارند اقدام قانونی متصور نخواهد بود ولی اگر بتوانید ثابت نمایید که این امر به تحریک همسر سابقتان صورت پذیرفته قابلیت پیگرد قانونی خواهد داشت . در هر صورت این مساله ربطی به پرداخت نفقه نداشته و قانونا پرداخت نفقه پسر تا پایان تحصیلات یا سن ۱۸ سالگی و نفقه دختر تا زمان ازدواج وی بر عهده پدر می باشد .

پرداخت نفقه فرزندان به عهده پدر است هر چند حضانت با مادر باشد در صورتی که مادر فرزندان مانع ملاقات فرزند شود مجازات قانونی تعیین شده وشما میتوانید دادخواست ملاقات فرزند را بدهید