راهکار نپرداختن یا پرداخت حداقلی ۵ درصد حق ثبت به اجرا گذاشتن مهریه چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۴ #13500244

با سلام و عرض ادب
همسر بنده دو ماه گذشته به رحمت خدا رفته اند. اموال ایشان یک منزل مسکونی حدود ۴۰۰ میلیون و یک ماشین ۷۰ میلیونی دارند. مادر همسرم در قید حیات هستند و یک پسر دو ساله دارم. اگر مادر همسرم وکالت دهند با وجود پسر دوساله ام می توانم تغییر نام سندها را به نام خودم انجام دهم؟
آیا مجبور به اجرا گذاشتن مهریه ام که حدود ۳۰۰ سکه است می باشم؟
ظاهرا باید نیم عشر برای حق ثبت و ۶ درصد برای مزایده پرداخت کنم. راهکاری وجود دارد که این مبلغ را پرداخت ننموده یا مبلغ کمتری پرداخت نمود؟
ممنون از راهنمایی شما

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با توجه به اینکه فرزند شما صغیر محسوب می شود و به سن قانونی نرسیده است نمی توانید تمام اموال همسرتان را به نام خودتان انتقال دهید و نهایتا نسبت به سهم الارث مادر همسرتان در صورت موافقت ایشان چنین حقی خواهید داشت ولیکن اداره اموال فرزندتان در صورتی که پدر همسرتان نیز در قید حیات نباشد منوط به این است که شما برای قیمومت فرزندتان اقدام نمایید و نهایتا در صورت اخذ قیمومت اموال غیرمنقول فرزند بدون اجازه دادستان قابل نقل و انتقال نخواهد بود و شما به عنوان قیم صرفا اداره اموال فرزندتان را در حد مصلحت ایشان به عهده خواهید داشت.
مطالبه مهریه الزامی نبوده ولیکن چنانچه خواهان مطالبه مهریه هستید باید دادخواست خود را ثبت کرده و اموال همسرتان را نیز بابت توقیف اعلام نمایید.
پرداخت نیم عشر دولتی و نهایتا هزینه مزایده باید به همان میزان که اعلام می شود پرداخت شود.

با سلام ووقت بخیر
اگر اقدام قضایی شود برای دستو رفروش و مطالبه مهریه باید این موارد پرداخت شود و لی درصورت داشتن گواهی انحصاروراثت و توافقی بین شما و مادرهمسرتان نیازی به پرداخت این موارد نیست.