آیا با توجه به توضیحات ذکر شده و صدور قرار کارشناسی رای به نفع ما صادر میشود یا خیر؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۸۹ #13362277

باسلام
اینجانب جهت بطلان یک فقره مبایعه نامه خرید زمین مزروعی علیه برادر خویش که ادعا می کرد از پدرمان (که اکنون در قید حیات نیستند) خریداری نموده است، به دادگاه شکایت نموده ام
مدیر بنگاه که ایشان ذیل مبایعه نامه را امضاء و مهر کرده است و بعلت شاغل بودن در یک اداره، چندین مبایعه نامه را سفید، امضاء و مهر کرده و در گاو صندوق بنگاه قرار داده است و یکی از شهود(شاهد دیگر فوت نموده اند) مبایعه نامه که کاتب مبایعه نامه نیز بوده است در دادگاه هم شهادت داده اند مبنی بر اینکه از چنین معامله ای اطلاع ندارند و فروشنده را در زمان امضاء مبایعه نامه رویت نکرده اند و مبایعه نامه را صوری پنداشتند. و همچنین شاهد و اسنادی مبنی بر اینکه در زمین مزروعی کشت انجام داده ایم به دادگاه ارائه کرده ایم.
اما برادرم در دادگاه مدعی شده که ثمن معامله را پرداخت کرده و از زمان خرید (سال ۸۵) املاک زراعی کامل در تصرف او بوده است. دادگاه از او مدارک و شاهدین پرداخت ثمن و تصرف املاک زراعی را خواسته بود اما هیچگونه مدارک و حتی شاهدی بر ادعای خود به دادگاه تحویل نداد.
قاضی پرونده جهت اطمینان خاطر و به خواست وکلای خواهان و خوانده دستور به معاینه و تحقیق محلی از همسایگان زمین زراعی داده اند، که چه اشخاصی از تاریخ مبایعه نامه تا فوت فروشنده در زمین زراعی زراعت داشتند؟
رییس دادگاه، دستور به معاینه محلی داده بود که شهود برادرم اهل محل(روستا) نبودند و یکی از شهود عنوان داشتند که معامله پیش آنها صورت گرفته ولی آنها مبایعه نامه را امضا ننموده اند.ولی شهود ما همگی اهل روستا و همسایه زمین زراعی بوده اند. خود رییس دادگاه در محل معاینه شخصا حضور داشتند
اما رییس دادگاه، قرار کارشناسی جهت کارشناسی زمینهای زراعی و قیمت گذاری آنها را داده است.
باتشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و عرض ادب... اظهار نظر در این خصوص نیاز به مطالعه دقیق پرونده دارد اما ظاهرا اگر هر دو طرف بر امری شهادت دهند شهادت شهود از ادله اثباتی خارج و تعارض دلایل موجب اسقاط آنها می شود به نظر قاضی از طریق کارشناسی و تحقیق محلی می خواهند به نتیجه و صدور رای برسند پیشنهاد می‌شود به وکیل دادگستری مراجعه نمایید