مجازات سرنشین در تصادف منجر به فوت عابر پیاده چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۲۴ #13273168

باسلام
فرض کنیم سرنشین خودرو با تشویق و ترغیب و تحریک و جرات دادن به راننده موجب شود راننده اقدام به رانندگی خطرناک و تجاوز از سرعت مجاز نماید و با عابر پیاده تصادف کند که منجر به فوت گردد.نقش سرنشین در جرم چیست؟آیا می تواند شریک جرم باشد؟
ممنونم

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مستندبه فعل سرنشین ، خیر

شما نه شریک درجرم هستید نه معاون درجرم

با سلام با توجه به اینکه بزه ناشی از بی احتیاطی در رانندگی منجر به صدمه جرمی غیر عمد است و معاونت در جرایم غیر عمد به نظر اکثر حقوقدانان کیفری محقق نمیشود لذا تشویق کننده وحدت قصدی با مرتکب نمی تواند داشته باشد چون خود مرتکب هم قصد جرم و قتل عابر را ندارد لذا تشویق کننده و تحریک کننده قابل تعقیب و مجازات نیست.

ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ در خصوص عنصر قانونی معاونت در جرم است و معاونان جرم را به ترتیب زیر تشریح کرده است: هرکس دیگری را ترغیب، تهدید، تطمیع، یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه یا فریب یا سوءاستفاده از قدرت، موجب وقوع جرم شود

شریک جرم هم مانند مباشر فردی است که در وقوع جرم و عملیات مادی آن نقش داشته و به مباشر کمک می‌کند تا جرمی رخ دهد اما بر حسب نوع جرم و میزان تخلفی که رخ می‌دهد، درجه مجازات آن متغیر است و برای همه پرونده‌ها یک مجازات مشخص در نظر گرفته نمی‌شود.