قولنامه وجاهت اجرایی مبایعه نامه رو نداره؟

پرسیده شده
۲۲ پاسخ ۳۹۶ #13263248

سلام.تفاوتی که بین قولنامه و مبایعه نامه هست.(قولنامه صرفا مکتوب کردن کردن هست در صورتی که فروش نقدی نباشه و ولی مبایعه نامه در صورتی هست که فی الجلس ثمن معامله نقدا پرداخت به شه درسته؟)میتونه دلیل بر توانایی فروشنده به فسخ یک طرفه باشه؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
قولنامه تعهد به انجام بیع است،و نوعی تعهد میش قراردادی میباشد در حالیکه مبایع نامه خود نوعی دلالت بر انتقال بیع میکند

بادرودوسلام قول نامه تکلیف به اجرای بیع می باشد.

در قانونی چنین تفکیکی مبنی ندارد .

بنام خدا،وجه تمایز مبایعه نامه و قولنامه در پرداخت ثمن معامله و فسخ یکطرفه نیست بلکه مبایعه نامه بیع است و قولنامه تعهد است به بیع.

درود بر شما
قولنامه، تعهدی است در حالیکه بیع نامه تملیکی است بنابراین امروزه اکثر دادگاهها قولنامه را در صورتی که مبیع سند رسمی داشته باشد عقد بیع محسوب نمی کنند.

درود
قولنامه تعهد به انجام بیع است.

خیر آنچه در متن سوال آمده صحیح نیست،قولنامه نیز بعنوان سند عادی در معامله کاربرد داشته و ضمانت اجرایی دارد و موجبی برای فسخ قرارداد بصورت یکطرفه از جانب فروشنده نیست