آیا قولنامه فروش به دلیل عدم ذکر سهم مشاع شریک و یا وکالت فروش سهم مشاع، دارای اشکال است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۶۸ #13078872

با سلام
سه دانگ مشاع یک باغ را در سال ۹۳ خریداری نمودم. به دلیل عدم افراز و تقسیم باغ، امور مربوط به باغ را شریک انجام می داد و قرار شد هر سال زراعی، سهم من را پرداخت نماید.
من ساکن تهران و باغ در شهرستان بوده و امکان سرکشی نداشتم. تا کنون صورتحساب قطعی بین ما انجام نشده است اما علی الحساب پرداختی هایی داشته است. در سال ۹۶ جهت فروش باغ به شریک وکالت فروش دادم اما هر بار پیگیری کردم گفت مشتری ندارد. تا اینکه چند پیش متوجه شدم بدون اطلاع من ششدانگ باغ را سال ۹۷ فروخته و تمامی پول را گرفته است. با بررسی قولنامه فروش مشاهده می شود ذر زمان تنظیم مبایعه نامه، به شریک مشاع و وکالت فروش اشاره نشده است و فروش ششدانگ باغ با ذکر پلاک ثبتی و متراژ اشاره شده و همه باغ را هم تحویل خریدار نموده است. (باغ دارای دو سند مشاع بوده و با توجه به قوانین جاری امور اراضی امکان تنظیم سند رسمی و انتقال مالکیت بنام خریدار وجود ندارد)
سوال ۲: با توجه به تحویل باغ به خریدار و دخل و تصرف دوساله (که می تواند به باغ آسیب رسانیده باشد یا توسعه داده باشد)، امکان درخواست عودت باغ یا ثمن فروش توسط خریدار به دلیل اشکال در تنظیم مبایعه نامه وجود دارد؟
سوال سوم: ثمن فروش سهم مشاعی خود را چگونه مطالبه نمایم؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما طی اظهارنامای ازفروشنده سهم خود راازقیمت فروش باغ مطال به ه کنید

با سلام. اگر شریک سهم شما را بدون اذن و اجازه شما فروخته است و تمام ملک را به هرصورت انتقال دهدمرتکب جرم فروش مال غیر شده وقابل تعقیب کیفری است و خریدار نیز اگر علم و اطلاع داشته باشد نیز بعنوان معاون جرم قابل پیگرد است. همچنین می توانید دادخواست ابطال معامله فضولی علیه شخص فضول و خریدار و دریافت کلیه خسارات مطرح نمایید