قاضی گفت تو قرارداد قید نشده تو موظف هستی بقیه پول رو بدی، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۸۳ #12981112

سلام بنده ملک مشاعی رو با یک نفر خریدم اصل اسناد و مدارک ملک مذکور نزد من بود.
شریک قبلی من خود سرانه بدون اطلاع و هماهنگی من خونه رو رهن داد و با این شرایط سهم خود رو به علت بدهی مجبور به واگذاری به دیگری شد (که البته در زمینه رهن از شریکم شکایت کردم )، بعد از مدتی متوجه شدم عجله کردم سه دانگ شریکم رو از خریدار ثالث خریدم البته فهمیدم اشتباه کردم از شرایط شفعه استفاده نکردم. در حین خرید به فروشنده ثالث گفتم مبلغ رهن مستاجیر رو که که الان متعلق به شماست از مبلغ خرید کم کن یا خونه رو تخلیه کن به من تحویل بدید. بقیه مبلغ رو پرداخت کنم اونها با تعجب به نگاه کردند گفتند مگه مستاجیر مال دوتاتون نیست، گفتم نه مگه قرار داد رهن را مطالعه نکردید و... احتمالا دانسته یا ندانسته با اکتفا و اعتماد به حرف شریکم سهم را خریدند(به قرارداد رهن مراجعه نکردند). بعد از صحبت زیاد قرار شد رهن رو از مبلغ خرید کم کنند قرار داد تنظیم شد متاسفانه به علت عدم شفافیت درمتن یا کم سوادی یا هر چیز دیگر مشاور املاک به گونه ای نوشته شده همه جوره میشه تفسیر کرد هر کس به نفع خویش.
با این توصیف که عرض کردم خریدار سوم رفته شکایت کرده گفته خریدار (من) در وقت مقرر مبلغ رو پرداخت نکرده الان ارزش ملک بیشتر شده ما تقاضای فسخ داریم. جلسه رسیدگی دادگاه برگزار شد قاضی از من سوال کردم چرا پولشون رو نمیدی جواب دادم خونه رو تحویل من بدهد بقیه پولشون رو بدم قاضی گفت تحویل مستاجیر تو قرارداد قید نشده تو معظف هستی بقیه پول رو بدی من حرف خود را تکرار کردم.
نکته۱: خریدار خودش مشاور املاک هست
نکته۲: در قرارداد فسخ قید نشده است، تاریخ اخرین پرداخت قسط پول قید شده، تاریخ تخلیه مستاجیر هم قید نشده است( ولی من به قاضی گفتم تاریخ پرداخت اخرین قسط مساوی تحویل خانه)
رای دادگاه صادر شد متن رای به این صورت اومده:
با توجه به اینکه در قرارداد تنظیمی فی مابین هیچگونه شرطی مبنی بر در صورت عدم پرداخت الباقی توسط خریدار فروشنده حق فسخ دارد قید نشده است. به این وصف خواست خواهان صحیح و مقرون به صحت نیست لذا مستندا به ماده ۲ از ایین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب و امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ قرار عدم استماع دعوی خواهان را صادر می دارد. رای صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان تهران است.
لطفا راهنمایی کنید حق با کی است، ماجرا چگونه هست و به چه سمت و سوی می رود.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
توضیح در پرونده شما نیازمند برسی بیشتر است . شما با انتخاب ارزیابی مشاوره تلفنی نسبت به آن اقدام نمایید !

دوست عزیز می, بایست وکیل قرارداتان رابه یک وکیل نشان داده ایشان ان رابررسی, نماید

سلام ، مورد قرار عدم استماع دعوا اصولا رسیدگی توسط دادگاه انجام نگرفته است و مبنای اتخاذ چنین تصمیمی از سوی دادگاه آن است که شرطی از شرایط اساسی اقامه دعوا وجود ندارد.به‌عنوان مثال مدعی در دعوای مطروحه ذینفع نیست، در حالی که به موجب ماده ۲ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی دادگاه وقتی به دعوایی رسیدگی می‌کند که از سوی شخص ذینفع در دعوا مطرح شده باشد و اگر غیر از این باشد، دادگاه قرار عدم استماع دعوا را صادر می‌کند. مورد احتمال دیگر برای صدور قرار عدم استماع دعوا، اقامه دعوای رفع تصرف عدوانی است از سوی مالک بر علیه سرایدار، خادم، کارگر و یا هر امین دیگر بدون ارسال اظهارنامه قانونی و ابلاغ آن به اشخاص مذکور. توضیح آن‌که از شرایط اصلی و اساسی اقامه این نوع از دعوا آن است که مالک قبلا اظهارنامه قانونی مبنی بر رفع تصرف از ملک خود را برای خوانده دعوا ارسال کند و به او ابلاغ شود.با ثبت درخواست ارزیابی ( مشاوره تلفنی ،حضوری) امکان ارائه پاسخ جامع تر را فراهم نمایید تا به نتیجه مطلوب برسید .موفق باشید

در این مورد حتما از گزینه تماس تلفنی سایت اقدام نمایید

باسلام
به دلیل پیچیدگی موضوع توضیح و تفسیر موضوع در این بخش ممکن نمیباشد و بهتر است از طریق مشاوره تلفنی با همکاران اقدام نمایید