فروش خانه ای که مهریه زوجه است، چه عواقبی دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۱۴۵ #12687150

با سلام.
اگر ۱ دانگ از خانه ای در سند ازدواج زن به عنوان مهریه ذکر شود و بعد از چند سال آن خانه را خراب کنند و خانه ای ۲ طبقه بسازند و هر ۲ طبقه بنام زوج باشد. الان اگر زوج یک طبقه از خانه را بفروشد
آیا زوجه می‌توان اعتراض کند؟
سهم زوجه بابت مهریه ۱ دانگ از ۲ طبقه است یا ۱ دانگ از یک طبقه خانه؟

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باید مشخص شود که شرط قید شده در سند ازدواج از نوع شرط فعل می باشد یا شرط نتیجه؟چون کاملا اثرات حقوقی متفاوتی دارند.
شرط صفت ممکن است به این نحو باشد که زوج متعهد میگردد ضمن عقد، یک دانگ از سند خانه را به نام زوجه بزند در این حالت مالک همچنان زوج است و اگر اقدامی خلاف شرط نماید جنبه کیفری ندارد بلکه جنبه حقوقی دارد و زوجه باید دادخواست الزام به انجام تعهد و مطالبه خسارات دهد اما در صورتی که شرط نتیجه باشد مثلا قید شود ضمن عقدف مالکیت یک دانگ به زوجه منتقل شد در این صورت به محظ عقد نکاح زوجه مالک یک دانگ ملک می شود وملک مشاعی می باشد و فروش آن جنبه کیفری خواهد داشت.

سلام
این موضوع بستگی به نحوه نگارش دارد اگر قید شده یک دانگ خانه به نظر از کل خانه یک دانگ میبرد، در صورت فروش خانه و اثبات اینکه یک دانگ برای زوجه بوده است ایشان میتواند فروش مال غیر شکایت کند

سلام
مبلغ ملک برآورد می‌شود و از کل مبلغ ملک یک دانگ سهم ایشان خواهد بود