ورثه زیر هجده سال میتواند ارث خود را بگیرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۱,۹۸۳ #12192020

با سلام

پدر من چند روز قبل فوت شدند. و از همسر سوم خودشون یک پسر بچه سیزده ساله دارن. سال گذشته متارکه کردند و عملا هیچ همسری ندارند. آیا همسر سابق ایشان که مادر پسر بچه سیزده ساله هستند به تنهایی میتوانند اقدام به انحصار وراثت کنند؟ و اینکه این پسر بچه تا قبل از رسیدن به سن هجده سال سهمی خواهند گرفت؟ یا تحت نظر اداره سرپرستی این اتفاق خواهد افتاد.

با تشکر

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پسر صغیر توسط قیم خود میتواند اقدام نماید

سلام
اگر این شرط باشد مادر نیز ارث می برد:
ماده (۹۴۴) قانون مدنی مقرر می‌ دارد‌: «اگر شوهر در حال مرض زن خود را طلاق دهد و ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد، زوجه از او ارث می ‌برد؛ اگرچه طلاق بائن باشد مشروط بر این که زن شوهر نکرده باشد.»
اما در خصوص سهم پسر؛ اگر وصی از طرف پدر معین شده باشد اداره اموال صغیر بر عهده اوست، در غیر اینصورت با قیم است اگر مادر قیم او باشد می تواند در غیر این صورت ذینفع محسوب نخواهد شد.

با سلام هم همسر و هم پسرشان از ارث سهم دارند

سلام مطابق قانون حمایت خانواده ، بعد از فوت پدر حضانت با مادر است وی می تواند با موافقت دادستان ، قیم فرزند خود شود و از طرف او درخواست انحصار وراثت و تقسیم ترکه نماید اما دخالت در سهم فرزند با توجه به عدم رشد بعد از تایید دادستان امکان پذیر است .

درصورت اثبات رشد در دادگاه ارثیه به ایشان تحویل داده میشود،در غیر اینصورت در تصرف وصی یا قیم ایشان خواهد بود

خیر به دلیل اینکه ذینفع محسوب نخواهند شد. در صورت داشتن قیم و یا سرپرست قانونی میتواند سهم الارث خود را مطالبه کند.