آیا در نحوه اجرای شلاق تعزیری و شلاق حدی تفاوتی هست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۴,۹۳۰ #12065640

منظورم اینه که شنیده ام شلاق را نمیزنند و یا آروم میزنند، در اجرای حد و تعزیر تفاوتی هست واقعا؟
اینکه در تعزیر سخت گیری نباشه و شلاق حدی واقعا اجرا شه

مشاوره حقوقی کیفری
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شلاق تعزیری باید به جز سر و صورت، شلاق به پشت کمر زده می شود؛ به صورت یکنواخت و به طور متوسط
شلاق حدی اگر تازیانه به قسمتی دیگری از بدن برخورد کند، تازیانه زننده مسئول نیست.

با سلام
۱.قانونا شلاق باید نوار چرمی باشد و محکوم حتی المقدور باید دست و پایش بسته باشد تا حرکت اضافی نکند تا در اثر چنین حرکتی شلاق به نقاط ممنوعه اش (سر، صورت و عورتین) برخورد نکند.

۲.درباره شدت و ضعف اجرای حکم شلاق، ترتیبات طولی در نظر گرفته شده است؛ به این ترتیب که درباره حد شلاق زنا، باید شدت ضربات از حد شرب خمر بیشتر باشد و حد شلاق شرب خمر هم، از حد قذف و قوادی بیشتر است.

۳.قانونا محکومین اناث باید به صورت نشسته و با لباس حکمشان اجرا شود .و در خصوص محکومین ذکور، به صورت ایستاده این حکم اجرا می شود(درخصوص حد زنا و تفخیذ و شرب خمر باید غیر از پوشاکی که در نقاط ممنوعه هست، حکم اجرا شود؛ ولی درخصوص قذف و قوادی با لباس معمولی).

۴.شلاق تعزیری باید به صورتی زده شود که محکوم روی شکم خوابیده باشد. به عبارت دیگر به جز سر و صورت، شلاق به پشت کمر زده می شود؛ همچنین شلاق باید به صورت یکنواخت و به طور متوسط زده شود.
(درصورتی که مجری حکم، شخص محکوم را به بیشتر از آن چیزی که در حکم صادره برای او، تعزیر یا مجازات قلمداد شده، مجازات کند، اگر از روی عمد باشد، خود، محکوم به مجازات خواهد بود؛ اما اگر سوءنیت نداشته باشد، باید از عهده خسارات آن برآید.)

قانون کشور ما برای اجرای شلاق تعزیری به این صورت گفته که می بایست بایک قران زیر بغل اجرا میشه و فقط خاک لباستو میگیره اما شلاق حدی با دست کاملا باز و شدت بیشتری اجرا میشه

سلا. در اجرای شلاق تفاوتی وجود ندارد .معمولا مسامحه میکنند و ارام می زنند

با سلام
در شلاق تعزیری سخت گیری نمیشود و با بغل گذاشتن قرآن کریم طوری که دست را بالا ببرد قرآن نیفتد انجام میگرد اما در شلاق حدی بر هلاف تعزیری ، بسیار سخت گیرانه و دقیق انجام خواهد شد

سلام
بله شلاق تعزیری عموما با سهل گیری اجرا می‌شود اما شلاق حدی اینگونه نمی باشد

درود بر شما
شلاق تعزیری بایک قران زیر بغل اجرا میشه و فقط خاک لباستو میگیره
اما شلاق حدی با دست کاملا باز و شدت بیشتری اجرا میشه

ببخشید که خیلی عامیانه توضیح دادم