تکلیف شروط ضمن عقد پس از فوت همسر چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۱۵۷ #11881147

سلام.در عقدنامه من، در شروط ضمن عقد حق تحصیل، اشتغال، مسکن و تنصیف اموال به دست آمده در طی زندگی مشترک قید گردیده که به صورت دین شرعی و قانونی بر عهده همسر است(عین عبارتی که قید شد).پرسشم این است که در صورت فوت همسر، شرط تنصیف اموال باطل می شود؟ یا مانند مهریه ابتدا اموال تنصیف شده، سپس مابقی در جریان تقسیم ارث می افتد؟با سپاس.

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اولا برای انتقال اموال به زوجه درجهت اجرای شرط تنصیف شرایطی مانند: ۱- وجود رابطۀ زوجیت دایمی، ۲- درخواست طلاق از سوی زوج باشد، ۳- طلاق ناشی از تخلفات و سوء اخلاق و رفتار زن نباشد و الا زوجه مستحق تا نصف دارایی نخواهد بود؛ ۴- وجود دارایی زوج در هنگام درخواست طلاق صورت می‌گیرد.
ثانیا زن نمی‌تواند در طول دوران زندگی یا پس از فوت شوهر خود تقاضای نصف شدن اموال را نمایدچرا که با فوت زوج رابطه زوجیت دائم منفک میشود ولذا تنصیف معنا ندارد

سلام
اگر تنصیف اموال بدون قید و شرط باشد بعد از فوت شوهر هم قابل مطالبه است.

با سلام
تصنیف دارایی برای طلاق خواهد بود آن هم زمانی که طلاق از سوی زوج باشد .

با سلام و احترام
شرط تنصیف دارایی مختص زمانی است که زوج بدون دلیل موجه اقدام به طلاق زوجه نماید
در سایر موارد مانند درخواست طلاق از جانب زوجه، نشوز زن یا فوت زوج این شرط اعمال نخواهد شد