ربودن طلب از بدهکار جرم است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۲۲ #11864429

شخصی عین مالی را که از بنده طلب داشت و به علت ندادن طلب ایشان در انظار عمومی ( وجود شاهد ) از مغازه بنده ربود.
آیا جرمی اتفاق افتاده است؟
اگر جواب مثبت است عنوان جرم و مجازات آن چیست؟
اگر به سبب نبودن عین مال چیز دیگری می ربود چه حکمی داشت؟

مشاوره حقوقی سرقت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مال خود را برده است و جرم نیست

این عمل تقاص نام دارد و جرم نیست

با سلام و درود

خیر ارکان بزه سرقت در فرض سوال محقق نمی باشد.

چون در جلوی چشم مردم برداشته است ربودن و سرقت صدق نمی کند و نگفته اید آن مال را به شما فروخته است؟ یعنی با برداشتن قصد فسخ معامله را داشتند یا ...و باید دید خیاری برای ایشان ثابت است یا نه. اگر مال دیگری نیز در انظار مردم بر می داشت باز سرقت تحقق نمی یافت.

این عمل تقاص نام دارد که فقط در شرایطی مجاز است که اولا بدهکار از دادن طلب خودداری کند و راهکار قانونی نیز برای استرداد وجود نداشته باشد.بنابراین با اینکه عمل مزبور سرقت نیست اما مطابق ماده ۶۶۵ قانون مجازات (ربودنی که سرقت نیست) جرم است و ممکن است به حبس تعزیری از شش ماه تا یک سال محکوم شود.

عمل مزبور جرم نیست چون سرقت عبارت است از ربودن مال متعلق به دیگری. مال متعلق به خود ایشان بوده