آیا میتونه کشور محل سکونت هم تعیین کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۰۲ #11250401

من به همسرم حق سکونت دادم، آیا میتونه کشور محل سکونت هم تعیین کنه یا فقط حق سکونت مختص داخل ایران هستش؟
خانواده همسرم خارج از ایران هستن و من موقع عقد به همسرم حق انتخاب محل سکونت رو دادم الان همسرم میخواد از ایران مهاجرت کنه و بره و میگه که چون حق سکونت بهش دادم میتونه کشور محل سکونت رو هم تعیین کنه! آیا این امکان پذیره؟

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

داشتن اختیار حق مسکن و تعیین محل سکونت از سوی زوجه به مفهوم اعطای اختیار مطلق نمی باشد . مثلا به این مفهوم نیست که زن بتواند زوج را مجبور به زندگی مشترک با خانواده خود یا اقامت در خارج از کشور کند هر چند که مسکن پدر یا مادر یا محل مسکونی در خارج از کشور متناسب با وضعیت زن باشد زیرا هیچ کس نمی‌تواند استفاده از حق خود را وسیله ضرر دیگری قرار دهد .

با سلام
طبق قانون مدنی زوج میتواند اختیار و حق انتخاب مسکن و حتی تعیین موقعیت و شهر محل زندگی مشترک را به زوجه بدهد . در قانون صرفا به شهر شاره شده است و این یعنی زوجه حق انتخاب کشور دیگر غیر ایران برای زندگی را ندارد