آیا وصیت نامه دارای ارزش قانونی می باشد یا نه؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۹,۱۰۴ #11221279

فردی پس از فوت همسرش ازدواج مجدد بصورت رسمی نموده است و در وصیت نامه رسمی در دفترحانه اسناد ضمن دادن ثلث از منزل خود اعلام داشته بعد از فوت من همسرم تا زنده است از منزل من برای سکونت استفاده نماید و بعد از فوت ایشان وراث میتوانند ارثیه خود بهره مند گردند حال بعد از ۱۲ سال از فوت ایشان ورثه ایشان با اطلاع از متن وصیت نامه و با استخراج انحصار وراثت با مراجعه حضوری تقاضای سهم خود از ارث ( سهم از ملک خانه) را می نمایند ودر مقابل ارائه وصعیت فوق اظهار داشتند برای ما بعد فوت پدر ارزشی ندارد با عنایت به مراتب بالا تقاضای نامبردگان از لحاظ قانونی چگونه می باشد آیا وصعیت نامه دارای ارزش قانونی می باشد یا نه. با تشکر

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
وصیت نامه دست نوشته ای است که به دست خط و امضا و مهر متوفی بوده و دارای تعهدات و انجام امر یا ترک امری است که مدنظر مورث بوده و در خصوص میزان ارث به وراث تا ثلث معتبراست که تنها در صورتی اعتبار دارد که سایر وراث آنرا تنفیذ کنند

ممکن است سند مذکور تحت عنوان صلح عمری تلقی گردد که در این صورت لازم الرعایه است .ممکن است که وصیت عهدی تلقی گردد که بازهم وراث مکلف به رعایت مفاد ان هستند.

سلام، هر شخصی می‌تواند ثلث اموال خود را به نحوه که خواست ببخشد و در مورد این شرط در وصیت نامه چون حق مالکیتی بعد از فوت برای ورثه ایجاب می‌گردد و تصمیم گیرنده ورثه هستند لذا در این مورد شرط در وصیت نامه باطل است

اگر وصیت مازاد بر ثلث کل اموال متوفی است بایستی باقی ورثه انرا تنفیذ کنند در غیر این صورت قابل پذیرش نیست

سلام وقت بخیر
چنانچه وصیت نامه رسمی است، متوفی می توانسته تا ثلث اموال خود را وصیت نماید که مازاد بر آن نیاز به تنفیذ وراث دارد ، لذا وصیت نامه اعتبار قانونی دارد.