ملکی خریدم نمیدانستم وقفی است؛ چه کنم؟

پرسیده شده
۲۴ پاسخ ۷۸۶ #11058660

با سلام و خسته نباشید.
۴ سال پیش خونه ای خریدم زیرزمین تکمیل و مسکونی. الان در حال ساخت واحد همکف هستیم. برای دریافت سند اقدام کرده بودیم که بهمون اطلاع دادن خونه وقفی هستش. در حالی که فروشنده بهمون نگفته بود و تو مبایع نامه هم چیزی اشاره نشده بود.حال تکلیف ما چیست؟

مشاوره حقوقی وقف
۲۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام برای شما امکان فسخ قرارداد وجود دارد

بادرودوسلام برای شما امکان فسخ قراردادمی باشد.

امکان فسخ قرارداد را خواهید داشت.

با احترام امکان فسخ قراردادوجود دارد .

باسلام
دادخواست ابطال معامله واسترداد ثمن معامله

دوست عزیز در مورد وقف باید مشخص شود که نوع وقف عام است یا خاص؟
همچنین باید مشخص شود که زمین ملک وقفی است یا کل ملک وقف شده است.
با استناد به ماده ۳۴۹ قانون مدنی، خرید و فروش مال وقف صحیح نیست.
اگر وقف عام باشد و فقط زمین ملک وقفی باشد، یعنی در حالتی که فقط عرصه وقف شده باشد اعیان قابل تملک بوده و می توان از طریق نقل و انتقال آن را به دیگری واگذار نمود با این شرط که فروشنده، خریدار را از وقفی بودن عرصه ملک مطلع نماید زیرا عرصه در صورتی که وقفی باشد قابل نقل و انتقال نیست. در صورتی که ملک شما دارای این ویژگی است و فروشنده شما را از وقفی بودن عرصه (زمین) ملک مطلع ننموده است می توانید با استناد به خیار غبن معامله را فسخ نمایید (البته لازم به ذکر است که استفاده از خیار غبن فوری است و باید به محض مطلع شدن از این مورد بلافاصله در راستای فسخ معامله اقدام نمایید) ولی در صورت فسخ شما متضرر خواهید شد زیرا که در صورت فسخ، فروشنده عین ثمن دریافتی از شما را مسترد خواهد نمود و برای مطالبه ضرر و زیان ناشی از این معامله باید با استناد به قواعد مسئولیت مدنی درخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از فسخ قرارداد را از طریق ارائه دادخواست به مراجع حقوقی صالح پیگیری نمایید.
در این راستا می توان به ماده ۳۹۱ قانونمدنی نیز استناد نمود که اشعار می دارد در صورت مستحق للغیر درآمدن کل یا بعض از مبیع، فروشنده باید ثمن مبیع را مسترد نماید و در صورت جهل خریدار به وجود فساد، فروشنده باید از عهده غرامات وارده بر مشتری نیز برآید.
امیدوارم مفید واقع شده باشد

با سلام خدمت شما بزرگوار
عنایت داشته باشید قرارداد را می توانید فسخ نمایید .