میتواند بدون ابلاغ دادخواست و ضمائم به طرف شکایت، رسیدگی شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۲۴۵ #11035097

با سلام.شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت پرونده بنده رو پس از بررسی برای رسیدگی ماهوی به شعبه بدوی ارجاع داده و رای به نفع من صادر شده. میخواستم بدونم همان شعبه تجدیدنظر طبق ماده ۲۹ دیوان میتواند بدون ابلاغ دادخواست و ضمائم به طرف شکایت، رسیدگی کند؟؟ چون طرف شکایت به همین موضوع عدم ابلاغ اعتراض کرده است.

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بدون دادخواست و ضمائم امکان بررسی وجود ندارد

سلام امکان برگزاری جلسه بدون ابلاغ به طرف امکانپذیر نیست چرا که موجبات رسیدگی فراهم نمی باشد.

سلام
به طرف شکایت، رسیدگی کند؟خیر
هرگاه در موضوع واحد حداقل پنج رای مشابه از دو یا چند شعبه دیوان صادر شده‌ باشد
موضوع عدم ابلاغ اعتراض کرده است.///حکم صادره غیابی بوده
براساس ماده ۳۰۳ قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی که در یک دعوا حتی یک مورد ابلاغ واقعی صورت پذیرد هر چند طرف دعوا در جلسات دادرسی حاضر نشده باشد حکم صادره حضوری است، گر ابلاغ به صورت قانونی انجام شده باشد ( ابلاغ قانونی ) و شخص در دادگاه حاضر نشود، وکیل یا نماینده نیز نفرستد و لایحه نیز تقدیم دادگاه نکند، حکم صادره غیابی بوده و تابع مقررات مربوط به آن است.

ماده ۲۹- پس از ارجاع دادخواست به شعبه، مدیر دفتر شعبه آن را پس از تکمیل بلافاصله در اختیار قاضی شعبه قرار می‌دهد. قاضی شعبه دیوان در صورت احراز صلاحیت و کامل بودن پرونده، آن را با صدور دستور ارسال یک‌نسخه از دادخواست و ضمایم آن به طرف شکایت، به دفتر اعاده می‌کند تا پس از ابلاغ دادخواست و ضمایم آن به طرف شکایت، در جریان رسیدگی قرار گیرد. تبصره- چنانچه پرونده‌ای مشمول تبصره ماده (۹۰) این قانون باشد، شعبه دیوان خارج از نوبت و بدون ابلاغ دادخواست و ضمایم آن به طرف شکایت، به آن رسیدگی و رای صادر می‌نماید.
ماده ۹۰
هرگاه در موضوع واحد حداقل پنج رای مشابه از دو یا چند شعبه دیوان صادر شده‌ باشد، رئیس دیوان می‌تواند موضوع را در هیات عمومی مطرح و تقاضای تسری آن را نسبت به موضوعات مشابه نماید. در صورتی که هیات عمومی آراء صادر شده را صحیح تشخیص دهد، آن را برای ایجاد رویه تصویب می‌نماید. این رای برای سایر شعب دیوان، ادارات و اشخاص حقیقی و حقوقی مربوط لازم‌الاتباع است.
تبصره ماده۹۰ -پس از صدور رای ایجاد رویه، رسیدگی به شکایات موضوع این ماده در شعب دیوان به صورت خارج از نوبت و بدون نیاز به ارسال نسخه‌ای از دادخواست و ضمایم آن برای طرف شکایت، انجام می‌گیرد.

درود نه حتما دادخواست وضمایم باید ابلاغ بشه وتازمانی که ابلاغ نشه اقدامات لازم بعمل نمی‌آید این ادعا واهی بود