مهریه زوجه نسبت به زوج چه نوع حقی هست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۹۲ #10961180

سلام آیا زوجه حق عینی دارد یا دینی نسبت به مهریه لذا هر وکیل و حقوقدانی یه چیز میگه لطفا بگین کدامش درسته... رویه قضایی کدامشو قبول داره.... ۲_ایا شخص حقیقی بدون پروانه وکالت میتونه از طریق وکالت رسمی در دفتر اسناد رسمی وکیل اشخاصی جهت دعوی در اداره کار و هیعت حل اختلاف و در نهایت دیوان عدالت بشه آیا تو عمل و و یه اجازه می‌دهند... لطفا بگین تو عمل و رویه قبول دارن چون یکی از دوستا من کارشناس حقوق هست و من میخوام بهش وکالت رسمی محضری بدم واسه دعوی و دفاع از حقوق کارگری و اداره کار و همینطور در دیوان عدالت.. آیا در دیوان عدالت میشه واسه هر دعوی از وکیل رسمی محضری بدون پروانه وکالت استفاده کرد ممنون

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مهریه عموما دینی است ولی معمولا در بعضی موارد اموالی خاص به عنوان مهریه تعیین میگردد که در این موارد مهریه عینی محسوب میشوند. برای دفاع در مراجع اداره کار و هیات حل اختلاف میتوان با وکالت مدنی کاری اقدام نمود .
ضمنا طرح شکایت در دیوان عدالت اداری تنها به وسیله وکیل دادگستری امکان پذیر است .

سلام
مهریه زمانی که صرفا سکه باید دین است اما زمانی که مال مشخصی باشد حق عینی ایجاد می‌کند لذا موضوع بستگی به نوع مهریه دارد
اعطای وکالت مدتی برای جلسات اداره کار ممکن است اما در دیوان عدالت اداری پذیرفته نیست

مهریه اعم است از دین و عین هر دو امکانپذیر است در خصوص طرح دعوی در مراجع قضایی نیاز به وکیل دادگستری است لاکن در مراجع ادرای و غیر قضایی وکالت محضری قبول می شود.

مهریه معمولا دینی است طبق عرف ایران مگردر بعضی موارد اموالی مشخص به عنوان مهریه تعیین گردد که در این خصوص مهریه عینی می باشد.
در هیئت حل اختلاف اداره کار و امور اجتماعی میتوان با وکالت مدنی وارد شد.
ولی در دیوان عدالت خیر

-- مهریه های رایج کنونی عموما دینی است ولی معمولا در بعضی موارد اموالی خاص به عنوان مهریه تعیین میگردد که در این موارد مهریه عینی تلقی میگردد .
-- برای دفاع در مراجع اداره کار و هیات حل اختلاف میتوان با وکالت مدنی کاری اقدام نمود .
_ طرح شکایت در دیوان عدالت اداری تنها به وسیله وکیل دادگستری میسر است .

با سلام و احترام
مهریه هم می‌تواند عین معین باشد و هم می‌تواند دین بر عهده ی زوج. بستگی به نوع مهریه ی تعیین شده در سند نکاحیه دارد. اگر سکه باشد اصولا دین است، پول دین است. خانه و خودرو و زمین عین هستند
برای وکالت در اداره ی کار نیازی به پروانه ی وکالت دادگستری نیست. با وکالت محضری هم می‌توان امور مربوط به این نهاد ها را انجام داد
اما وکالت در دیوان عدالت اداری مستلزم داشتن پروانه وکالت است