تمکین به چه معناست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶۰۵ #10943821

سلام
وقتی همسرم تمکین خواسته ومن برم به خانه ایشان آیامن وظیفه دارم کارهایی مثل آشپزی وتمیزکردن خونه ولباس شستن واین کاراروانجام بدم؟البته ازنظرقانونی منظورمه

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام قانونا وظیفه ایی ندارید ولیکن در ازای انجام این کارها می توانید مطالبه اجرت المثل کنید

با درود زوجین مکلف به حسن رفتار با یکدیگرند اما قانونا میتوانید در منزل کار نکنید

با سلام
اجباری در انجام وظایف اشاره شده ندارید و قانون نیز شما را مجبور نخواهد کرد و شما میتوانید در برابر انجام این کارها تقاضای اجرت المثل کنید

طبق مقررات قانونی زوجین ملزم به حسن معاشرت با یکدیگر هستند و زوجه نیز موظف به تبعیت از شوهر خود می باشد که رابطه زوجیت برای زوجین حقوق و تکالیفی را معین می نماید از این موارد می توان به وظیفه شوهر به پرداخت نفقه اشاره کرد. طبق عرف جامعه همسر وظیفه مدیریت منزل را بر عهده دارد که شامل همین مواردی که بیان کردید می شود و تحت عنوان تمکین عام و فرمانبردازی زن در قوانین شناخته می شود . از این جهت همسر در منزل مشترک وظیفه مدیریت خانه و اشپزی و تمیزکاری و ... را بر عهده دارد اما اگر این وظایف را برای رضای خدا انجام دهد دستمزدی بر عهده شوهر نیست و اما اگر به قصد دریافت اجرت انجام دهد شوهر وظیفه پرداخت اجرت المثل را دارد.
موفق باشید

اینهایی که گفتید در خصوص اجرت المثل هست که درصورت انجام به شما تعلق می گیرد