آیا میتونم خسارتم رو بگیرم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۹۲ #10928323

با سلام وقت بخیر
بنده یک ماشینی رو معامله کردم که در سند رسمی کافه خیارات ولو خیار غبن فاحش ساقط شده و دیگه حق فسخ ندارم تامین دلیل انجام دادم و ۴۲ میلیون ما به التفاوت قیمت بود که دادخواست مطالبه خسارت کردم آیا میتونم خسارتم رو بگیرم؟ اگر نه پس چه راهی هست لطفا راهنماییم کنید.
ممنون

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر . به استناد خیار غبن نمی توانید تفاوت قیمت را بگیرید.‌ شاید به استناد خیار تدلیس بتوانید معامله را فسخ کنید

در صورتی که قیمت غیر متعارف باشد حتی با ساقط شدن خیار فسخ معامله قابل فسخ خواهد بود

با سلام
در صورتی که تفاوت قیمت بیش از حد متعارف بوده و تعادل عوضین را بر هم بزند همچنان میتوان به غبن استناد نمود. البته لازم به توضیح است که اعمال خیار غبن فوریت دارد و به محض اطلاع باید مراتب به موجب اظهارنامه به طرف مقابل اعلام و متعاقبا در دادگاه حقوقی طرح موضوع نمود. چنانچه مدت زیادی از معامله بگذرد و شما اقدامی نکنید اماره و قرینه ای بر انصراف شما از استفاده از خیار غبن میتواند باشد.

با سلام.نظر به اینکه شما قانونا قرارداد فوق را با وجود اسقاط خیار غبن ولو فاحش باشد،پذیرفتید و امضا نمودید،دیگر امکان مطالبه از لحاظ قانونی وجود ندارد.منتهی اگر اقدام به مطالبه وجه مذکور نمایید،باز هم بستگی به نظر قاضی دارد و نظرات متفاوت است!!

در این زمینه رویه محاکم متفاوت است بعضیا با وجود اسقاط خیار غبن ؛ رای به فسخ صار کرده ولی بعضیا باوجه به
اسقاط خیار غبن بعضیا بطلان دعوا صادر می کنند
ولی نظر بنده شما دیگر نمی توانید فسخ معامله بدین

باسلام
به احتمال زیاد اگر تفاوت قیمت بیش از حد باشد بتوانید خسارت دریافت کنید

درود
مورد اختلافی است لیکن اگر قیمت بیش از حد نامتعارف باشد با وجود اسقاط خیار غبن به نظر می رسد بتوانید فسخ کنید.