روند رسیدگی به پرونده ضرب و جرح با چاقو، چه میزان است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۲۵۶ #10838233

سلام خسته نباشید
سوالی داشتم ازتون
من و برادرم حدود چند روز پیش تو شهر ری روبروی منزلمون مورد حمله با قمه قرار گرفتیم که چون داخل محل بود هم شاهدین موجود هستن هم فیلم دوربین کسبه، خودمونم نتیجه پزشک قانونیو دیروز گرفتیم، من ۱۳ ضربه و داداشم ۵ ضربه خورده بود، البته اینم بگم جراحات بصورت ضربه سخت هست، نه بریدگی، الان ما با راهنمای کلانتری طرح شکایت رو نوشتیم و منتظر پیامک ثنا هستیم تا بریم برای دادگاه.
خواستم بدونم این روند پرونده حدودا چقدر طول میکشه؟
و بعد از اون طبق قانون نتیجه چی هستش؟
اینم بگم که زورگیر ها هم اهل همون محله هستن و در حال حاضر متواری، تاریخ ضربو جرح هم ۹۸.۵.۶ ۱۱ شب

لطفا بگید که اگه نتیجه زندانی شدن آن ها باشه حدودا چند ساله؟
و اگر مبلغ دیه باشد مبلغ آن چقدر است؟
ممنون

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

روند پرونده حدودیکسال هست .‌
قطعا متهمین به مجازات حبس محکوم می شوند .‌
دیه راپزشکی قانونی باتوجه به صدمات وارده تعیین می کند

اگر طبق ماده ۲۸۱ قانون مجازات اسلامی محارب تشخیص داده شوند اعدام ، صلب و یا قطع دست و پا و یا نفی بلد میشوند و الا اگر سرقت مشمول راهزنی باشد سه تا ۱۵ سال حبس دارد و اگر طبق ماده ۶۱۴ ضرب و جرح ساده تشخیص داده شوند طبق ماده ۶۱۴ دو تا ۵ سال حبس و دیه و مجازات ۶ ماه تا دو سال به خاطر حمل سلاح سرد در انتظار آنان خواهد بود.

سلام
در صورتی که از مصادیق محارب نباشد به حبس از شش ماه تا دو سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد
مبالغ دیه با توجه ب نظر پزشک قانونی و اینکه ب کدوم نواحی از بدن وارد امده است مشخص میشود
باتوجه ب متواری بودن متهم دادگاه حضور متهم را برای دادرسی ضروری تشخیص ندهد، به تشکیل جلسه مقدماتی مبادرت می‌ورزد و در غیاب متهم، اقدام به رسیدگی می‌کند،اگر تشخیص ب حضور دهد
مهلت نباید بیشتر از ۱۵ روز باشد.در هر مورد که دادگاه بخواهد رسیدگی غیابی کند، باید از قبل قرار رسیدگی غیابی صادر کند. در این قرار، موضوع اتهام و وقت دادرسی و نتیجه عدم حضور قید و مراتب دو نوبت به فاصله ۱۰ روز در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار ملی یا محلی آگهی می‌شود. فاصله بین تاریخ آخرین آگهی و وقت دادرسی نباید کمتر از یک ماه باشد.

با سلام
جهت اطلاع عین ماده قانونی قید می گردد
مطابق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی

هر کس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا
یا منتهی به مرض دایمی‌یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم‌و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب‌به پرداخت دیه نیز محکوم میشود

تبصره – در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد.
درخصوص مبلغ دیه بستگی به میزان جراحات وارده ودرصد تعیین شده از ناحیه پزشکی قانونی خواهد داشت