آیا میتونیم به واسطه‌ی یک قرارداد یا یک تعهدنامه یا چیزی دیگر شرکای خود را ملزم کنیم که تا مدتی مثلا ۲ سال نتواند در شرکت‌هایی با فعالیت خاص اشتغال داشته باشند؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۲۳ #10791264

سلام.
در بخش دولتی بعضا قوانینی وجود دارد که افراد را منع می‌کند که بعد از حضور خود در آن بخش دولتی یا بعد از بازنشستگی به سراغ آن جور شغل‌ها و فعالیت‌های تجاری بروند که ممکن است با استفاده از نفوذ خود در بخش دولتی یا اطلاعاتی که در زمان مسئولیت خود به دست آورده‌اند نوعی رانت اطلاعاتی به دست آورده باشند و از آن برای تبدیل به پول برای خود استفاده کنند. این را در ادبیات تعارض منافع «درب‌های گردان» می گویند.

سوال من اینه که در بخش خصوصی ما آیا میتونیم به واسطه‌ی یک قرارداد یا یک تعهدنامه یا چیزی دیگر شرکای خود را ملزم کنیم که تا مدتی مثلا ۲ سال نتواند در شرکت‌هایی با فعالیت خاص اشتغال داشته باشند؟ یا از نظر قانونی آنها را متعهد نمود که با آن کسب‌وکارهای خاص ممنوع است که هر گونه‌ ارتباطی (مثلا مشاوره) ارتباط داشته باشند؟ و در صورت تخطی آنها را مورد پیگرد قرار داد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود
مورد بالا قابل اجراست

سلام .قابل پیگیری واجرااست...

با درود بله توافق لازم الاجراست

باسلام و درود بله امکان اقدام در این مورد وجود دارد.

باسلام
بله میتوانیداقدام نمایید

سلام و ارادت
بله با تنظیم قرارداد NDA میتوانید چنین کاری را عملی نمایید .

با سلام، از لحاظ قانون مدنی این امکان وجود ندارد و این مورد ققط شامل موارد اشغال در سمت های دولتی خاص پیش بینی شده است ولیکن از باب قانون تجارت امکان پذیر است آنهم نه بصورت قطعی و بر خلاف قوانینی که موافق آزادی اراده و اعمال افراد هستند، بلکه از باب جلوگیری از ایجاد تضرر و مشکلات و موانع آتی نسبت به شرکت مورد نظر امکان پذیر می باشد.