اخراج سهامدار در شرکت سهامی خاص

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶,۵۰۱ #10681

با سلام و احترام،
آقای عرب در پاسخ به پستی فرموده اند که برای اخراج سهامدار/سهامدارانی که دسترسی به ایشان نداریم، باید به اداره ثبت شرکتها مراجعه و درخواست آگهی دعوت بزنیم و اگر فرد حضور پیدا نکرد با شماره آگهی دعوت و تاریخ آن، میتوان بدون حضور فرد صورتجلسه خروج از شرکت را بزنیم.

از آنجا که پاسخ ارائه شده به نظر نادرست و مبهم می رسد و سوالات زیر بروز می کند:
1) مگر مرجع ثبت شرکتها وظیفه ارسال آگهی دعوت را دارد؟! تا آنجا که ما می دانیم دعوت برای مجامع عادی و فوق العاده توسط هیأت مدیره انجام می گیرد وتشریفات قانونی آن ایجاب می کند که آگهی دعوت در روزنامه کثیرالانتشار شرکت درج گردد نه اینکه ثبت شرکتها ارسال کند! بر فرض محال که ثبت شرکتها اینکار را هم انجام دهد؛ به چه آدرسی ارسال می کند؟ آدرس سهامدار، مندرج در اظهارنامه؟ در این خصوص در لایحه قانوتی 1347 چیزی درج نشده است!

2) موضوع (دستور جلسه) چنین دعوتی اصولاً چیست که با فرض عدم حضور سهامدار، ما مجاز به اخراج وی می شویم؟!!!

3) تابحال چیزی راجع به "صورتجلسه خروج" نشنیده ایم! آیا منظور شما صورتجلسه نقل و انتقال سهام است؟ که در این صورت انتقال سهام باید به امضاء هر دو طرف انتقال گیرنده و انتقال دهنده برسد و اشکالش این است که ما به فرد انتقال دهنده - سهامداری که می خواهیم اخراجش کنیم- دسترسی نداریم!

4) آیا نمونه ایی از صورتجلسه خروج را می توانید با بنده به اشتراک بگذارید؟

با مراجعه به ل.ق. 1347 به نظر می رسد تنها راهکار قانونی اخراج سهامدار از طریق ماده های 35، 45 و یا 47 هست که آنهم اما و اگر و شرایط خاص خود را دارد. امکان بعدی این است که پیشتر در اساسنامه درخصوص اخراج شرک (سهامدار) پیش بینی خاصی شده باشد.

با تشکر
راد

مشاوره حقوقی تغییر اعضای شرکت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای اطلاعات کامل با وکلای ثبتی یاسا و با شماره 02187132 تماس بگیرید.
موفق باشید