اگر مادر خارج از توافق دیدار به زور بچه ای که تحت حضانت پدر است را بگیرد تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۳۰۲ #10670352

با سلام
فرزند بنده ۴ ساله است و تحت حضانت بنده قرار دارد، مادر ماهیانه یک روز حق ملاقات با بچه را دارد اما ایشان بدون توجه به حکم حضانت قصد داشت بچه را به زور با خود ببرد که با ممانعت بنده درگیری فیزیکی شکل گرفت که مادر اول با مشت به بینی و صورت بنده زد که باعث خونریزی بینی و شکستن عینک بنده شد و من هم ایشان را هول دادم و زمین خورد و بچه را گرفته و با پلیس زنگ زدم، تمام این اتفاقات جلوی درب دادگستری انجام شده و به احتمال زیاد میتوان از دوربین های دادگستری استفاده کرد.
سوال اول:در مورد گرفتن زوری بچه خارج از توافق حضانت, قانون چطور است؟
سوال دوم:با توجه به درگیری که بابت ممانعت از بردن بچه توسط مادر انجام شده آیا میتوان دفاع از خود یا فرزند باشد و چه حکمی دارد؟
سوال سوم:خانم عنوان کردند به پلیس که از چند ناحیه دچار مصدومیت شدند احتمالا زمینه سازی برای دریافت دیه باشد، آیا اینکه ایشان اول ضربه زدند تاثیری در رای قاضی یا مبلغ دیه احتمالی دارد یا خیر؟
ممنونم از پاسخگویی اساتید

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در قانون چیزی بنام حضانت فرزند را با اجبار و زور بگیرند وجود نداشته و ندارد
آسیب زدن و ضرب و جرح در قانون جرم شناخته شده و محکومیت کیفری دارد
پرداخت دیه با اعلام نظر پزشکی قانونی و رای قاضی میسر میشود

باسلام
باتوجه به توضیحات شما دفاع مشروع تلقی نمیشود و درصورت درگیری فیزیکی و ورود صدمه به کسی باید دیه پرداخت کنید

گرفتن با قهر و غلبه کودک تحت حضانت از دست فرد ذیصلاح جرم است. محافظت و حفظ آن واجب است ولی دفاع مشروع نیست چون درب دادگستری بودید و توسل به قوای دولتی ممکن بوده است. وضرب و جرح از ناحیه هر دو طرف قانونی نبوده و مستوجب دیه و عندالزوم حسب است.

سلام دوست گرامی
اینکه چه کسی شروع کننده درگیری بوده است مهم نیست و آسیب زدن و ضرب و جرح در قانون جرم شناخته شده و محکومیت کیفری دارد، اینکه ایشان به زور متوسل شده اند چون بجه خودشان هست نمی توان گفت مصادق آدم ربایی است و بنظرم جرمی در این زمینه مرتکب نشده اند.

با سلام و احترام
امکان اینکه طرفین حضانت فرزند را با اجبار و زور بگیرند وجود ندارد و حتی ممکن سلب حضانت شده و اجازه ملاقات هم داده نشود در صورت درگیری اگر صدماتی وارد شده باشد باید دیه پرداخت شود

سلام

اقدام شما در درگیر شدن با توجه به اینکه امکان توسل به نیروی انتظامی بوده دفاع مشروع تلقی نمی شود شما حق درگیری فیزیکی نداشتید در هر حال چنانچه صدمه ای در این قضیه به طرفین وارد شده علاوه بر محکومیت به پرداخت دیه در حق صدمه دیده ممکن است مجازات ( حبس یا جزای نقدی) نیز داشته باشد.