منزل من با این شرایط و قیمت خارج از عرف محسوب میشه؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۳۹۵ #10511066

با سلام
بنده یک آپارتمان مسکونی به متراژ ۱۰۰ متر که ارزش حدودی آن ۸۰۰ میلیون است در محله‌ی جنوب تهران دارا هستم و یک خودروی کوئیک دارم که با آن هر روز به محل کارم میروم. با همسرم اختلاف پیدا کرده ایم و ایشان تمام اینها را توقیف کرده در قبال مهریه.
البته بنده از وکیل پرسیدم و ایشون گفت خونه جزو مستثنیات دین است البته به شرطی که قاضی اونو خارج از عرف ندونه و لایحه‌ی اعتراض به توقیف منزل برایم تنظیم کرد اما گفت خودرو شامل این نمیشود اما برخی دیگر از وکلا میگویند امکان اینکه خودرو هم جزو مستثنیات محسوب شود وجود دارد. حال سوال من از وکلای بزرگوار این است که اولا منزل من با این شرایط و قیمت خارج از عرف محسوب میشه و دوما با توجه به اینکه بنده یک فرزند ۸ ساله هم دارم که اگر ماشینم توقیف شود فرزندم هم از تفریح و گردشی که گهگاه با ماشین میبردمش محروم میشه و خودم هم به سختی باید به محل کارم بروم آیا ماده یا لایحه‌ای وجود داره که خودرو هم شامل مستثنیات دین شود؟ در صورتیکه جزو مستثنیات نباشند قاضی پیش قسط مهریه را چطور میبره؟ یعنی بر فرض این موارد پیش قسط مهریه ماشین و نصف خونه میشه یا خیر؟ و قسطهای بعدی مهریه رو اگر یک چهارم حقوق کم بشه قاضی اون یک چهارم از حقوق من رو بدون در نظر گرفتن اقساطی که ماهانه پرداخت میکنم کم میکنه یا اون رو هم در نظر میگیره چون من هم قسط خونه و هم قسط ماشین و وسایل خونه دارم و ماهیانه فقط ۲ میلیون از حقوقم میمونه
ببخشید خیلی طولانی شد

مشاوره حقوقی مهریه
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خانه شما با توجه به متن سئوال از مستثنیات دین محسوب می شود

با سلام تشخیص اینکه آیا ملک شما باتوجه به متراژ جزو مستثنیات دین هست با قاضی است و باتوجه به توضیحات شما ملک شما جزو مستثنیات دین است ولی در خصوص خودرو در صورتی که امرار معاش شما با خودرو باشد خودرو جزو مستثنیات قرار میگیرد .

سلام و درود
منزل جزو مستثنیات دین و غیر قابل توقیف است
موفق و موید باشید

با سلام و ادب
ماشین شما قابل توقیف است و جزو مستثنیات دین محسوب نمی شود.اما اگر شغل شما مستقیما به ماشین ارتباط داشت در این صورت قابل توقیف نبود.و خانه جزو مستثنیات دین محسوب می شود.

در چنین مواردی بهتر است در باب مهریه یک عقد صلح ببندید و حسب موافقت همسرتان ۱ یا ۲ دانگ از ملک را به نامش کنید تا در مقابل مهریه ساقط شود و این طوری خانه را هم حفظ خواهید کرد البته به شرطی که قصد متارکه و طلاق نداشته باشید

خانه شما جز مستثنیات دین است و نباید توقیفرشود ولی ماشین شامل مستثنیات نمیشود. در هر حال یک چهارم حقوق شما قابل توقیف می باشد

ازهمان وکیلی که مشاوره گرفتین به همان مراجعه نمایید