آیا عمه ام که مدعی ارث و میراث است، اگر شکایت کند می تواند از دارایی های فعلی ما چیزی را بگیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۸۱ #10436925

با سلام
در سالهای گذشته و دور عموهایم حق زیادی از پدرم خوردند و ارث پدری رو کامل به پدر من ندادند و پس از آن هم در بیشتر سالها نگهداری مادر بزرگم بر عهده پدر من بود، عمه ام که شوهرش فوت کرده بود نیز تا حدودی تحت حمایت پدر من بود و سالهای سال کمکهای مالی و غیر مالی به عمه ام داشتند، حالا بعد از گذشت حدود ۲۰ سال عمه ام میگوید که سهم ارثش را در آن زمان به پدر من داده اند و در واقع از اموال پدرم و اینکه ما الان دو خانه داریم سهم دارد و فرزندانش هم میگویند ما سهم داریم، در حالی که واقعا اینگونه نیست و سهم عمه ام را به پدر من نداده و تازه تمام این سالها پدرم خرجی به ایشان می داده و پول هر سال اجاره زمین های پدری را به ایشان می داده به صورت تمام و کمال
لازم به ذکر است هیچگونه سند یا دستنوشته یا چیزی هم در اختیار ندارند که بخواهند ثابت کنند که سهم آنها را به پدر من داده اند.
حالا سوال من این است که آیا اگر شکایت کنند می توانند از دارایی های فعلی ما چیزی را بگیرند؟
ضمنا پدر بنده در قید حیات است و خیلی آدم دل رحمی است و نگرانیم که نکند این اموالی که سالهای سال با تلاش و زحمت خودمان به دست آورده ایم را الکی بخواهند تصاحب کنند.
خواهش میکنم شفاف راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درانحصار وراثت مشخص می گردد که عمه جزء وراث هست یاخیر

سلام چنانچه عمه شما نسبت به تقسیم ماترک و تقسیم نامه صورت گرفته اعتراض دارند از طریق دادگاه میتوانید نسبت به تقسیم اعتراض کنند که البته باید ادعای خود را اثبات کنند که در صورت پذیرش تقسیم مجددا توسط دادگاه صورت می‌گیرد که این تقسیم با توجه به اموال مورث صورت میگیرد وبه دارایی های پدر شما توجهی نمی شود

در صورتیکه تقسیم نامهای وجود داشته باشد و به تایید تمامی وراث رسیده باشد دیگر اموال مشاع افراز شده است و ادعایی از کسی پذیرفته نیست اما اگر ایشان بتواند این مطلب را اثبات کند که اموال مشاع به درستی افراز و تقسیم نشده است می تواند تمامی اموال را به حالت اشاعه برگرداند

خیر نمیتوانند چیزی از اموال پدر شما دریافت کندد مگر اینکه سندی دال بر مدیونیت پدر شما داشته باشند

علیکم السلام
ایشان برای اثبات ادعای خود باید دلیل بیاورند و تا دلیل محکمه پسندی نیاورند حکم به نفع انها صادر نخواهد شد. به عبارت دیگر آنها مدعی هستند و باید اثبات کنند. مجااب کردن پدرتان برای حق خود نیز کار خودتان است ولی در این خصوص نمی توانید ایشان را مجبور نمایید. ایشان زنده هستند و اختیار مال خود را دارند.