بنظر شما چه دفاعی باید انجام دهیم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۴۷ #10433031

سلام.پدرم در زمان حیاتش قطعه زمین زراعی خود را بصورت مشاعی مابین فرزندان تقسیم نمود که تقسیم نامه به مفهوم صلح نامه نزدیک تر است.بعد از فوت ایشان چند تن از ورثه دادخواست تقسیم ماترک داده اند و پرونده برای صلح و سازش فعلا در شورای حل اختلافه و وقت رسیدگی تعیین شده.
مشکل اینجاست که ما فقط کپی آن تقسیم نامه را داریم و اصل آن در ید خواهان ها می باشد.

ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ، در صورت ایراد از سوی طرف مقابل نسبت به کپی سند ، ارائه اصل سند الزامی است در غیر اینصورت جزء دلایل نخواهد بود چرا که رسیدگی به اصالت آن امکان پذیر نیست، مگر اینکه بتوانید با شهادت اعتبار تقسیم و انتقال به وراث در زمان حیات را اثبات کنید.

با سلام
میتوانید تقسیم نامه موصوف را به پیوست شهادت شهود در جلسه دادرسی ارائه نمایید و درخواست کارشناسی خط جهت صحت نامه موصوف را داشته باشید . بهترین دفاع در این موارد میتواند این موضوع باشد که زمین متنازع فیه سابقا توسط متوفی در کمال صحت عقل بین وراث تقسیم شده و تقسیم نامه موصوف به همراه شهادت شهود و نظریه کارشناسی خط مبنی بر اصالت تقسیم نامه موصوف نیز دلائل اثبات این قضیه نمایید. به هرحال ارائه مدارک و اسناد دعوی جهت راهنمایی بهتر در انجام دفاع مورد نیاز است.

باسلام.
به دلیل آنکه سند شما عادی است درصورت تقاضای خاهان باید اصل آن به دادگاه ارائه شود.
راهی که پیشنهاد میکنم استفاده از شهادت شهود است که زمان نگارش تقسیم نامه حضور داشتند.
اگر خواهان ها اقرار کنند به وجود این تقسیم نامه نیز، دیگر مشکلی وجود ندارد