شکایت این مالکان را نمود در صورتی که پدران آنها حدود هشتاد سال قبل نیز که آثار جوی نیز مشخص می باشد بر روی این زمین ها کشاورزی می کردند، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۲۴ #10340733

با سلام و درود خدمت کارشناسان و وکلای عزیز
درخواست بنده عمومی و کمک به تعدادی از کشاورزان یکی از روستاهای شهرستان پاسارگاد استان فارس می باشد لذا عاجزانه درخواست یاری و راهنمایی دارم بنده مهرآور دهیار این روستا می باشم متاسفانه چندین سال قبل منابع طبیعی شهرستان در یک اقدام به نام طرح کمربند سبز که اراضی ملی را از مستثنیات جدا می‌کرد اقدام به تصرف ۳۰ هکتار از اراضی یکی از قنوات این روستا نموده که مالکان آن افرادی نیازمند مددجوی کمیته امداد و به قولی ناوارد کار. و در اقدامی منابع طبیعی شکایت این مالکان را نمود در صورتی که مالکان این قنات پدران آنها حدود هفتاد هشتاد سال قبل نیز که آثار جوی نیز مشخص می باشد بر روی این زمین ها کشاورزی می کردند حالا عاجزانه درخواست کمک و راهنمایی دارم امام زمان یارتان--------------

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
در صورت وجود شرایطی امکان اعتراض به آگهی تشخیص و رای کمیسیون وجود دارد.
اظهارنظر و ارائه راهکار نیازمند بررسی مدارک و مستندات است.

با درود ، ابتدا تعدادی از کشاورزان بنمایندگی ،از دفتر خدمات قضایی دادخواست تامین دلیل با ارجاع به کارشناس کشاورزی و منابع طبیعی جهت ثبت وضعیت اراضی و تطبیق نقشه هوایی قدیمی با طبیعت ملک مبنی بر زراعی بودن ملک موصوف از سال ۱۳۴۰ به شورای حل اختلاف محل مطرح نمایند سپس باستناد نظریه کارشناسی مذکور و تنظیم استشهادیه محلی که توسط شورای اسلامی محل و دهیاری گواهی شده باشد ،بر علیه منابع طبیعی دادخواست اثبات مالکیت کشاورزان و رفع تصرف عدوانی بطرفیت منابع طبیعی مطرح نمایند.
البته بهتر است از وکیل دادگستری استفاده کنند.

باسلام
برای کشاورزان حق مکتسبه ایجاد شده و میتوانند حقوق خود را با طرح دادخواست در دیوان عدالت اداری درخواست کنند
موفق باشید

سلام
اگر اراضی و قنوات مزبور دارای سابقه احیا و کشت و زرع قبل از سال ۴۱ هستند باید نسبت به آگهی تشخیص و رای کمیسیون ماده ۵۶ در دادگاه معترض شوید ...

سلام علیکم . جهت مشاوره درست برای دادخواهی کشاورزان محترم نیاز است وکیلی حضوری اختیار و حسب مدارک موجود اخذ تصمیم گردد . مع الوصف اگر کشاورزان محترم سال ها روی زمین کار کردند می توان از قاعده فقهی حق مکتسبه طرح دادخواست در دیوان عدالت کرد . موفق باشید

سلام و‌ درود، در نظر داشته باشید که اراضی ملی بر مبنای اعمال حاکمیت و منافع عمومی صورت می گیرد، و اما با توجه به توضیحات اخیر که زمین های مباح یا موات تحت تصرف ، حیازت و احیا پدران کشاورزان حاضر قرار گرفته است، به نظر دارای حق مالکیت ‌بوده و حتی در صورت اعمال حاکمیت منابع طبیعی ، بایست حق و‌ حقوق قانونی آن ها داده شود؛ در این مورد علاوه بر اقدام به شکایت از طریق نهاد مربوطه ، می توانید به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایید؛ و البته موفقیت مناسب این موضوع نیازمند همراهی و هماهنگی کشاورزان و ‌مسئولین محلی می باشد، آرزوی موفقیت.