ارث به صغیر غیر ممیز و نحوه تقسیم آن به چه صورتی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۴۲۶ #10219711

با سلام اگر یک تجارتخانه به یک صغیر غیر ممیز ارث برسد با توجه به بطلان اعمال حقوقی غیرممیز و عدم امکان معامله اموال توسط ولی، تکلیف چیست؟

مشاوره حقوقی ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . هر گونه عمل حقوقی صغیر غیر ممیز باطل است و ولی قهری در صورت وجود به جای او تصمیم می گیرد اما باید رعایت غبطه و مصلحت مولی علیه را بنماید . در غیر این صورت هر گاه سغیر به سن رشد رسید می تواند با اثبات عدم رعایت غبطه خود نسبت به بطلان معامله ، به دادگاه دادخواست بدهد . هم چنین اگر ولی قهری به علت عدم رعایت غبطه طفل باعث ضرر به او شود ، دادگاه ولی را برکنار و قیم تعیین می کند . هرگاه قیم نیز به علت کهولت سن یا بیماری نتواند امور طفل را انجام دهد ، می تواند امین تعیین کند . در غیر این صورت دادگاه یک نفر امین به ولی قهری اضافه می‌کند تا در کنار او به اداره‌ی امور طفل بپردازد،

با سلام در موارد دایره سرپرستی اقدام به تعیین قیم برای فرد محسوب می نماید