با توجه به داشتن هر دو قولنامه به یک قیمت، آیا می توانم شکایت بنگاه را نمایم و حقم را پس بگیرم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۳۶ #10158414

با سلام وخسته نباشید اینجانب یک خونه ویلایی را در اواسط سال ۹۷ ازطریق قولنامه به درخواست بنگاه محله به قیمت ۴۰۰ میلیون فروختم و در همان روز یک آپارتمان در حال ساخت را به همان قیمت و در همان بنگاه و به درخواست همان بنگاه معامله نمودم و به بنده گفته شد این آپارتمان باملک ویلای شما برابری میکند و بعد سند خانه ویلایی را انتقال دادم ولی چون در شهر خودم زندگی نمی کنم اکنون فهمیده ام بنگاه سر بنده را کلاه گذاشته و آپارتمان را ۶۰۰ میلیون می برند ولی خونه ویلای را یک میلیارد و دویست میلیون تومان بنده آپارتمان را هم فروختم حال با توجه به داشتن هر دو قولنامه به یک قیمت و گذشت یک سال و چند ماه آیا می توانم شکایت بنگاه را نمایم و حقم را یعنی ملک ویلای یا اختلاف قیمت آن را با آپارتمان پس بگیرم. به تشکر

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
طبق توضیحاتی که داده های شما در معامله خودم مغبون شده اید یعنی خانه خود را ارزان تر از قیمت واقعی فروخته اید در این صورت حق درخواست فسخ معامله را داشته‌اید
لیکن چون مدت زیادی از آن گذشته است و فسخ معامله فوریت دارد امکان اقدامی در این باره متصور نیست ضمن اینکه به احتمال خیلی زیاد شما در قرارداد عادی و نیز در سند رسمی انتقال حق فسخ را از خود ساقط کرده اید

با سلام
این دو معامله از نظر حقوقی ارتباطی به هم ندارند و نمیتوان به استناد اینکه یکی ارزش افزوده بیشتری داشته ادعا نمود که آن یکی هم الزاما بایستی به همان اندازه ارزش افزوده داشته باشد، لاکن در صورتیکه قمت معامله شده ملک ویلایی شما در همان زمان عقد بیع، تفاوت فاحش با نرخ عادله روز داشته باشد( که این امر توسط کارشناسان رسمی تعیین میگردد ), امکان فسخ قرارداد ممکن است . لاکن بایستی از طریق دادگاه و تنظیم دادخواست و درخواست کارشناسی ملک توسط کارشناس رسمی اقدام نمایید .