پیش خرید اپارتمان و در مورد چکهایی که داده شده است به چه صورتی فسخ میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷۴۸ #100625

سلام اپارتمانی پیش خرید کردم و ۷۰درصد ثمن رو نقد دادم وبقیه ثمن رو سه چک دیگر تا موقه تحویل دادم و اولین چک ۹۷/۸/۲۰ بوده که طی یه توافق با فروشنده پشت چک را پشت نویسی کردم وبه تاریخ۹۷/۹/۱۰ تغییر دادم ولی داخل قولنامه تاریخ این چک همون ۹۷/۸/۲۰ میباشد ایا طبق یه ماده از قانون مدنی که نمیدونم کدوم ماده هست و چون تقاضای ثمن کرده و مشخص شده که فروشنده حق فسخ رو ساقط از خودش کرده...( نکته:داخل قولنامه قیده شده درصورت پاس نشدن چک های مورد معامله ،معامله یطرفه فسخ و بدون رجوع به مراجع قضایی حق واگذاری به غیر را داراست)
حالا سوالم اینه ایا این توافق که چک رو پشت نویسی کردم حق فسخ از فروشنده بابت نوشته ای که درمبایعه نامه نوشتیم ساقط میشه؟؟
درضمن چک دوم رو هم تو قولنامه یه تاریخه ولی با طی همون توافق قبلی اون چک رو هم براش پشت نویسی کردم که تتمه ثمن رو بهش بدم ،،،حالا تکلیف من با این اقا چی میشه اگه چکم برگشت بخوره؟(چون الان خونه ها گرون شده و میخاد قرار داد رو فسخ کنه چون همون چکی که به تاریخ ۹۷/۸/۲۰ رو که پشت نویسی کردم برا ۹۷/۹/۱۰ رو برگشت زده تکلیف من چی میشه؟ ایا حق فسخ ساقط میشه برا فروشنده؟؟

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام ،شما می توانید به تغییر تاریخی که در پشت چک ایجاد شده است استناد کند و اعلام کنید فروشنده با دادن مهلت از حق فسخ خود صرف نظر کرده است و آن را به طور ضمنی اسقاط کرده است

بله حق فسخ ساقط می شود...

در صورتیکه با شهادت شهود اثبات کنید که تاریخ چک به عنوان ثمن معامله تغییر کرده است حق فسخ ایشان در تاریخ چک اعتبار دارد.