ماده ۹۰ قانون مجازات اسلامی

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۶۵۵ #09745210

سلام
در ماده ۹۰ قانون مجازات اسلامی
منظور از یک سوم تقلیل دهد یعنی چه ؟
یعنی فقط یک سوم تحمل کند ؟
یا یک سوم از مجازاتش کم می شود ؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
منظور اینکه یک سوم از کل مجازات تخفیف داده میشود و دو سوم مجازات باید تحمل نمایید

تقلیل به معنی تخفیف و کم کردن مجازات به مقدار یک سوم است یعنی تا یک سوم را کم میکند و بقیه را باید اجرا کند

سلام
یعنی دو سوم مجازات باید انجام شود

بسمه تعالی : منظور اینست که حکمی که صادر نموده را تا یک سوم تقلیل دهد مثالا چنانچه یکسال حبس در کانون اصلاح و تربیت صادر شده و کودک در کانون اصلاح و تربیت رفتار مناسبی داشته و مسئولین از رفتار او راضی باشنمد دادگاه صادر کننده حکم میتواند یکسال را تبدیل به ۳ ماه و ده روز نماید و اورا آزاد کند بنابرین ماده نود مراتب امر را بعد از اجرای رای اعلام نموده و نسبت به رفتار کودک مجرم و الزاما باید یک پنجم از حکم را اجرا کرده باشد ، که در قسمت اخیر ماده۹۰ نص بیان در تصدیق عرایض بنده دارد

یعنی تا ثلث مجازات قابل تخفیف است که البته این تخفیف حسب مورد از حداقل مجازات مربوطه میباشد.

اگر مثلا مجارات ۳ سال است دادگاه میتواند از یک روز تا یکسال از مجازات کم کند

ماده ۹۰ قانون مجازات اسلامی:دادگاه می تواند با توجه به گزارشهای رسیده از وضع طفل یا نوجوان و رفتار او در کانون اصلاح و تربیت یک بار در رای خود تجدیدنظر کند و مدت نگهداری را تا یک سوم تقلیل دهد یا نگهداری را به تسلیم طفل یا نوجوان به ولی یا سرپرست قانونی او تبدیل نماید. تصمیم دادگاه مبنی بر تجدیدنظر درصورتی اتخاذ می شود که طفل یا نوجوان حداقل یک پنجم از مدت نگهداری در کانون اصلاح و تربیت را گذرانده باشد. رای دادگاه در این مورد قطعی است. این امر مانع استفاده از آزادی مشروط و سایر تخفیفات قانونی با تحقق شرایط آنها نیست )لذا حسب سوال مطرح شد تا یک سوم از مجازات کاهش داده میشود