آیا می توانم ضرر و زیان فسخ معامله خودرو را بگیرم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۷۹۳ #09170530

من بعنوان فروشنده یه ماشین قولنامه کردم قرار شد خریدار شنبه و یکشنبه طی ۲ روز کل پول رو پرداخت کنه و وکالت تعویض پلاک بگیره و تمام و اگه پولو بموقع پرداخت نکنه یا اگه فروشنده ماشین رو نداد و منصرف شد طرفین ۵۰ میلیون بعنوان ضرر و زیان مشخص کردن ولی ایشون نیومد و اصلا هم پولی پرداخت نکرده و هیچ جوابی مبنی بر نخواستن ماشین نداد منم روز دوم یعنی یکشنبه که خبری ازشون نشد رفتم اظهارنامه دادم و بدلیل عدم پرداخت ثمن معامله از جانب خریدار، معامله را فسخ اعلام کردم و درخواست ضرروزیان ۵۰ میلیونی دارم.
ایا من میتونم ۱۰۰٪ از این ضرروزیان استفاده کنم حتما!؟ اگه جواب بله هست یه وکیل میخوام اینکارو انجام بده

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام،
برای مطالبه خسارت عدم انجام تعهد باید ۵ شرط زیر رعایت بشه:

.به وجود آمدن خسارت و ضرر و زیان. یکی از مهمترین شرایط جهت مطالبه دعوای خسارات ناشی از عدم انجام تعهد، آن است که ثابت نمایید به شما ضرر و زیان و خساراتی وارد شده است.

وجود ضرر باید نتیجه مستقیم عدم انجام تعهد باشد. چنانچه بخواهید، خسارات ناشی از عدم انجام تعهدات قراردادی را مطالبه نمایید، لازم است که ثابت کنید، خسارات وارده به شما به صورت مستقیم نتیجه عدم انجام تعهدات قراردادی یا به عبارت دیگر عهد شکنی فرد متعهد بوده

مهلت انجام تعهد سپری شده باشد. برای مطالبه خسارات ناشی از عدم انجام تعهد باید مهلت مقرر در قرارداد سپری شده باشد، چرا که در غیر اینصورت شما نمی‌توانید، خسارت و ضرر و زیانی را از فرد متعهد دریافت نمایید.

شرط جبران خسارت در قرارداد قید شده یا به موجب قانون یا عرف ضروری باشد. چنانچه شما بخواهید خسارات ناشی از عدم انجام تعهد را از متعهد مطالبه نمایید، لازم است یا شرط آن در قرارداد ذکر شده باشد یا در غیر اینصورت به موجب قانون یا عرف موجود در جامعه، مطالبه خسارات ناشی از عدم انجام تعهد ضروری به نظر برسد.

خودداری مدیون از انجام تعهد. آخرین شرط برای مطالبه خسارات و ضرر و زیان عدم انجام تعهد، آن است که در مراجع قضایی ثابت شود، متعهد با وجود آن که توانایی انجام تعهد را داشته اما از انجام آن سرپیچی کرده است.

سلام وقت بخیر
در صورتیکه در قرارداد به این امر تصریح شده باشد امکان پذیر میباشد.

درود
متن مبایعه نامه را به رویت متخصص برسانید . اگر به فسخ و دریافت خسارت تصریح شده و شرط مربوطه محقق گردیده بله امکانپذیر است .

بهتر است مدارک و مستندات شما بررسی شود

اگر بیع نامه تنظیم و در متن آن تصریح به خسارت عدم ایفای تعهد نموده باشید امکان دریافت خسارت زیاد است .

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است