آزار و اذیت فرزند خوانده، چطور قابل پیگیری است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۸۱۷ #09049512

سلام میخواستم بدونم اگه پدر خوانده و مادر خواندع بچه ای که از بهزیستی تحویل گرفتن مورد ازار و اذیت قرار بدن میشه ازشون شکایت کرد؟

مشاوره حقوقی فرزند خواندگی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام بله قابل پیری خواهد بود و پیشنهاد میکنم با کارشناسان شماره ۱۲۳ تماس بگیرین

با سلام
شما میتوانید از طریق اورژانس اجتماعی با شماره تماس ۱۲۳ تماس بگیرید و یا از طریق بهزیستی اقدام نمایید.

دوستان هم جنبه حقوقی و هم جنبه کیفری را به بهترین صورت شرح داده اند. علاوه بر نظرات دوستان لطفا موضوع را در اسرع وقت به بهزیستی اطلاع بدهید. با شماره ۱۲۳ مرکز مبارزه با کودک آزاری تماس بگیرید

بله به هر علت نارضایتی وجود داشته باشد با انعکاس موضوع به بهزیستی قرار سرپرستی فسخ خواهد گردید.

اگر جرائم موضوع قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مشمول عناوین دیگر قانونی شود یا در قوانین ‌دیگر حد یا مجازات سنگین‌تری برای آنها مقرر شده باشد، حسب مورد حد شرعی یا‌ مجازات اشد اعمال خواهد شد.

وفق ماده ۱۷ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست مصوب ۱۳۹۲ تکالیف سرپرست نسبت به کودک یا نوجوان از لحاظ نگهداری، تربیت و نفقه، با رعایت تبصره ماده (۱۵) و احترام، نظیر تکالیف والدین نسبت به اولاد است. کودک یا نوجوان تحت سرپرستی نیز مکلف است نسبت به سرپرست، احترامات متناسب با شان وی را رعایت کند.
وفق ماده ۴ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب ۱۳۸۱هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیده‌گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان ممنوع و‌ مرتکب به سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس و یا تا ده میلیون (۱۰۰۰۰۰۰۰) ریال جزای‌ نقدی محکوم می‌گردد.
کودک‌ آزاری از جرائم عمومی بوده و احتیاج به شکایت شاکی خصوصی‌ ندارد.

با سلام و احترام
تماس با دادستانی یا شعب سرپرستی دادسرای محل و یا تماس با اورژانس اجتماعی ۱۲۳