عدم پرداخت نفقه بیش از شش ماه میتواند به همسرم مجوز طلاق بدهد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۸۱۰ #09000808

با سلام و احترام
همسر بنده ۸ ماه است که منزل را ترک کرده و به خانه مادریش رفته و بنده چند بار ریش سفید ها را برای بازگرداندن ایشان به منزل مادرشان فرستادم به اضافه این که خودم هم یک بار برای برگرداندن ایشان رفتم ولی ایشان برنگشتند.در این ۸ماه که ایشان از منزل بنده رفته بنده به ایشان نفقه ای نداده ام،.حال با توجه به این که ایشان در این مدت ۸ ماه منزل بنده نبوده و تمکین نکرده آیا میتواند با توسل به پرداخت نشدن هشت ماه نفقه برای خود حق طلاق ایجاد کند؟ لازم به ذکر است به خاطر این که معتقدم فرستادن اظهارنامه و الزام به تمکین کردن ایشان از طریق قانونی باعث لج و لج بازی میشود و زندگی که با تهدید قانون بخواهد بر پا شود زندگی نمیشود تا به حال از فرستادن اظهار نامه و الزام به تمکین ایشان خودداری کرده ام.ممنونم

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما اولا باید ثابت کنید خودش منزل را ترک کرده که در این صورت ناشزه محسوب می شود و حق درخواست نفقه ندارد و به تبع آن حق دادخواست طلاق ندارد

با سلام ترک منزل صرف دلیل موجهی برای ترک انفاق از سوی شما نیست.. تنها در صورت محکومیت قطعی زوجه به تمکین و عدم تمکین ایشان، نفقه از ذمه شما ساقط خواهد شد.

باسلام
نظر به اینکه وی خود منزل را ترک کرده مستحق نفقه نیست و نمی تواند از این بابت تقاضای طلاق کند

سلام عدم پرداخت نفقه اولین ضمانت اجرای آن الزام زوج به انفاق از طریق قضایی است یعنی همسر شما با دادن دادخواست عدم پرداخت نفقه به دادگاه باید مراجعه کند تا میزان نفقه مشخص و شما ملزم به انفاق میشوید و از آنجاییکه همسر شما ترک منزل نموده و امتناع از مسایل زناشویی شما با اثبات آن به دادگاه ملزم به پرداخت نفقه نخواهید شد . دومین ضمانت اجرا در صورت عدم امکان الزام به پرداخت نفقه که دادگاه به آن حکم داده است طلاق است.

موافقم با افکار شما درخصوص عدم اظهارنامه و تمکین .
بابت۸ماه ، اول باید همسرتان تقاضای نفقه کنه نه طلاق . اگرهم‌تقاضای نفقه داد چون ترک منزل کرده مستحق نفقه نیست اثبات این امر با شاهد