شخصی که در زندان هست به همسرش وکالت داده و زوجه سوءاستفاده کرده آیا قابل ابطال هست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۶۸ #08511711

باسلام
شخصی که در زندان هست به همسرش وکالت کاری و اداری داده و زوجه سواستفاده کرده و انتقال سند و مالکیت ۳طبقه منزل زده به اسم خودش آیا قابل ابطال هست؟
دوم این که درصورتی که از محل سکونت که زندان بوده زوجه اطلاع داشته و در ثبت اظهار بی اطلاعی از مکان زوج کرده که هیچگونه ابلاغی برای زوج نرود آیا تخلف است؟
درصورتی که زوجه در مزایده خودش شرکت کرده و به اسم خودش زده اگر راهی هست که منزل باز به مالکیت زوج که در زندان هست در بیاد راهنمایی کنید ممنونم

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در خصوص وکالت نامه ،توجه به موارد ذیل اهمیت دارد:۱.نوع وکالت : اگر تام باشد ویا بلاغرل در نوع اقدام موکل موثر است۲.حدود اختیارت موکل نیز موثر است.در هر حال در خصوص اقدام موکل جهت انتقال به نام خود ،طبق قاعده کلی
بار اثبات برعهده ((مدعی))خواهان((موکل وکالت نامه)) مـوصوف می باشد .در خصوص اثبات اطلاع با عدم اطلاع نیز بار
آن برعهده مدعی است ودر خصوص انتقال مالکیت در نتیجه مزایده ،طبق قاعده مزایده ،خریداری که بیشتر مبلغ را پیشنهاد کند خریدار محسوب که پس از مراحل قانونی نقل و انتقال صورت خواهد گرفت .
در هر حال با عنایت به زندانی بود موکل ،طبق قانون آیین دادرسی کیفری و استفاده از قانون تخفیف و یا آزادی مشروط میتواند در صورت وجود شرایط مربوطه اقدام نمود و درخواست کرد.

بنابراین در خصوص انتقال مالکیت و بازگشت به حالت قبل (مالکیت وکیل)باید مراتب هرکونه تبانی اعم از تقلب در مزایده و حتی نتظیم وکالت نامه از طریق دادخواست ابطال مالکیت تنظیم نمود

ماده ۶۶۷ قانون مدنی:
وکیل بایددرتصرفات واقدامات خودمصلحت موکل را مراعات نمایدوازآنچه که موکل بالصراحه به اواختیارداده یابرحسب قرائن وعرف وعادت داخل اختیاراوست تجاوزنکند.

ماده ۶۶۸ قانون مدنی:
وکیل بایدحساب مدت وکالت خودرابه موکل بدهدوآنچه راکه بجای اودریافت کرده است به اوردکند.

امکان ابطال اسناد وجود ندارد مگر اینکه ثابت وکیل رعایت غبطه و مصلحت موکل را نکرده است .
درضمن وکیل باید حساب مدت وکالت وکیل را بپردازد و آنچه را که به جای موکل دریافت کرده پرداخت کند.

اگر منظور شما ابطال وکالتنامه است چنانچه وکالت تنظیمی بلاعزل نباشد امکان عزل وکیل را دارید . اما اگر منظور شما ابطال سند تنظیمی باشد ، بعید است که امکان باطل کردن سندی که با وکالت قانونی تنظیم شده وجود داشته باشد . به هر تقدیر بدون ملاحظه مدارک و اسناد نمیتوان پاسخ دقیقی ارایه داد .