توان پرداخت مبلغ چک را ندارم می توانم به صورت اقساط پرداخت کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۹۷۷ #08481443

من یک چک به شش ماه بعد به یه نفر دادم وبا توجه به عدم پرداخت وی ان را برگشت زده و اقدام به اجراییه کرده است این چک حقوقی است و یا کیفری و نحوه دفاع من چگونه می باشد چون به علت عدم استططاعت مالی می توانم تقاضای پرداخت اقساط نمایم مبلغ چک ده میلیون تومان است .

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود دادخواست اعسار مطرح نمایید

چون چک وعده دار است قابلیت شکایت کیفری را ندارد و تنها از طریق محاکم قضایی یا اجرای ثبت قابل پیگیری است. در مورد قسط بندی هم شما باید دادخواست اعسار بدهید و اعسار خود را ثابت کنید در آنصورت مقام قضایی حسب وضعیت شما ممکن است تقسیط نماید.

با سلام و احترام
چک هم می تواند جنبه کیفری داشته باشد و هم حقوقی لیکن جنبه کیفری آن منوط به این است که دارنده تا ۶ ماه از تاریخ صدور چک اقدام به شکایت کند وگرنه چک جنبه حقوقی پیدا می کند اگر دارنده مذکور در این مدت ۶ ماهه اقدام به برگشت زدن چک ودریافت گواهی عدم پرداخت واقدام از طریق دوایر اجرایی ثبت کرده پس چک از جنبه کیفری پیگیری شده است