آیا پلیس آلمان امکان پیگرد قانونی فردی با تابعیت ایرانی و ساکن ایران را دارد؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۵۲۷ #08210729

شخصی با تابعیت ایرانی در کشور آلمان مرتکب جرم سایبری مربوط به سو استفاده از کودکان شده. جرم سنگینی بوده و در خوشبینانه ترین حالت با قوانین آلمان ۱۵ سال حبس و جریمه نقدی زیاد داره.
پلیس آلمان به محل نگه داری سرورها رفته و سرورها را مصادره کرده و دو نفر شریک جرم (آلمانی و هلندی) را که آنجا بودند دستگیر کرده. مجرم اصلی (ایرانی) توانسته از آلمان فرار کنه و به ایران برگرده. البته با احتمال خیلی بالایی، پلیس آلمان هویت مجرم ایرانی را شناسایی کرده.
با توجه به اینکه جرم سایبری بوده و محتوای مجرمانه از طریق اینترنت از همه ی کشورها قابل دسترس بوده، آیا پلیس آلمان می تواند مستقیما یا از طریق اینترپل مجرم ایرانی را مورد پیگرد قانونی قرار دهد؟ آیا مورد مشابهی سابقه داشته است؟ اگر پیگرد قانونی انجام شود در ایران محاکمه می شود یا آلمان و طبق قوانین کدام کشور؟

مشاوره حقوقی بین‌ الملل
۲۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بستگی به نوع جرم دارد

امکان استرداد از نظر بنده منفی است اما اگر از طرف مقامات آلمانی به سیستم قضایی ایران اطلاع رسانی شود شما قطعا در ایران محاکمه خواهید شد و بر اساس قانون جرایم رایانه‌ای و همچنین لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان اوضاع بهتری نسبت به مجازاتی که المان برایتان در نظر می‌گیرد نخواهید داشت.
علاوه بر این مجازات شما در ایران مانع از محاکمه در آلمان نخواهد شد و ممکن است دادگاه‌ آلمان نیز اقدام به محاکمه غیابی شما بکند و به محض ورود شما به آلمان برای شما آن مجازات اعمال شود. به علاوه در صورت ورود به کشوری که با آلمان قرارداد استرداد مجرمان دارد ، برای اعمال مجازات به آلمان مسترد خواهید شد.
همچنین در برخی از کشورها چنین جرایمی در زمره جرایم شنیع قرار گرفته و خود نیز راسا می‌توانند اقدام به صدور کیفر خواست علیه شما بکنند.

ایران و آلمان فقط قرارداد مونیخ را طرف هستند که در امور مسایل اداری است همچین امکانی وجود ندارد مگر برای شما بولتن اینتر پل باز شود

با سلام
مرتکب بعضی از جرائم به علت اهمیت آن به موجب قوانین خاص یا اخذ نامه و مقررات بین المللی در هر کشوری یافت سود در همان کشور محاکمه خواهد شد اگر در ایران یافت شود طبق قوانین جزایی ایران محاکمه و مجازات می شود.

سلام بله این امکان وجود دارد

بله امکان پیگید و تعقیب وجود دارد اما در خصوص تحویل و یا استرداد مجرم تابع شرایط خاص خود است

بلی بستگی به نوع جرم داره و امکانش هست