بعد از ابلاغ رای داور چیکار باید بکنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۵ #07431463

با سلام، در قرارداد کاری که قبلا تنظیم شده بود مشخص کردیم در صورت وجود اختلاف به رای داور مراجعه کنیم. اما اخیرا از سوی دادگاه رای داور بهم ابلاغ شده در صورتیکه قبلا بهم اطلاع ندادن و یکطرفه رای دادن. میخوام بپرسم الان چیکار کنم؟ چطوری اعتراض کنم و اصلا میشه اعتراض کنم و چقدر زمان دارم؟ سپاسگزارم

مشاوره حقوقی داوری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۴۹۰ قانون آیین دادرسی مدنی

درمورد ماده فوق هریک از طرفین می تواند ظرف بیست روز بعد از ابلاغ رای داور از دادگاهی که دعوا را ارجاع به داوری کرده یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد، حکم به بطلان رای داور را بخواهد در این صورت دادگاه مکلف است به درخواست رسیدگی کرده، هرگاه رای از موارد مذکور در ماده فوق باشد حکم به بطلان آن دهد و تا رسیدگی به اصل دعوا و قطعی شدن حکم به بطلان، رای داور متوقف می ماند.
تبصره- مهلت یادشده درماده فوق و ماده ( ۴۸۸ ) نسبت به اشخاصی که مقیم خارج از کشورمی باشند دو ماه خواهدبود. شروع مهلتهای تعیین شده در این ماده و ماده ( ۴۸۸ ) برای اشخاصی که دارای عذر موجه به شرح مندرج در ماده ( ۳۰۶ ) این قانون و تبصره ( ۱ ) آن بوده اند پس از رفع عذر احتساب خواهد شد.

ماده ۴۸۹ - قانون آیین دادرسی مدنی
رای داوری در موارد زیر باطل است و قابلیت اجرایی ندارد:
۱ - رای صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد.
۲ - داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده رای صادر کرده است .
۲ - داور خارج از حدود اختیار خود رای صادر نموده باشد .در این صورتت فقط آن قسمت از رای که خارج از اختیارات داور است ابطال می گردد.
۴ - رای داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد.
۵ - رای داور با آن چه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد.
۶ - رای به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده اند.
۷ - قرارداد رجوع به داوری بی اعتبار بوده است .

در صورت داشتن مستندات و مدارک و با توجه به توضیحات می توان دادخواست ابطال رای داور در نهلت مقرر قانونی تقدیم کرد