ایا با اثبات در تمکین نبودن زوجه در دادگاه نفقه از گردن زوج ساقط می شود یا حتما باید رای قطعی عدم تمکین وجود داشته باشد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۷۱ #07374141

سلام
زوج هستم در پرونده تمکین بدوی پیروز شدم و در شورای حل اختلاف به پرداخت نفقه معوقه و جاری محکوم شدم. هر دو پرونده در مرحله تجدیدنظر هستند و رای ها قطعی نیست.
۱- باتوجه به اینکه رای بدوی تمکین به نفع زوج است و زوجه یکسال و ۳ ماه در منزل پدرش به سر می برد و از زوج تمکین ندارد ایا دادگاه نفقه این مدتی که زوجه در تمکین نبوده را منحل میکند یا حتما باید رای قطعی نفقه موجود باشد تا نفقه منحل شود؟ با استشهادیه محلی و شاهد نمیتوان قاضی دادگاه نفقه را مجاب به منحل کردن نفقه زوجه کرد؟؟
۲- ایا در این مدتی که زوجه در تمکین نیست و زوج حتی خبر ندارد که زوجه کجا هست باید نفقه را بپردازد و اگر نپردازد زوجه حق طلاق پیدا می کند؟( استشهادیه و شاهد میتواند اثبات کن. که زوجه این مدت در تمکین نبوده یا حتما نیاز به رای قطعی تمکین به نفع زوج است)

مشاوره حقوقی خانواده
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اصولا از زمان صدور حکم قطعی الزام به تمیکین زوجه و عدم تمکین، ایشان مستحق نفقه نمی باشند ولی در زمان طرح دعوای مطالبه ی نفقه می شود به شهادت شهود استناد کرد که زوجه بدون اجازه زوجه منزل مشترک را ترک نموده و نلشزه محسوب می شودو مستحق نفقه نمی باشد.

مطابق قانون خانواده تا زمانی که زوجه ناشزه محسوب نشود مستحق نفقه می باشد و می بایست به ایشان پرداخت میشود

تا رای قطعی الزام به تمکین صادر نشده ملزم ب پرداخت نفقه هستید

با درود تا زمانی که زوجه ناشزه محسوب نشده مستحق نفقه میباشد
باید زوج اثبات کند در منزل نبوده به شهادت شهود استناد کنید

با سلام زمانی که رای عدم تمکین قطعی و گواهی نشوز صادر شود زوجه مستحق نفقه نمی باشد

باسلام پرداخت نفقه منوط به تمکین است ازتاریخی که عدم تمکین زوجه طی حکم دادگاه اثبات شودزوجه مستحق نفقه ونخواهدبود.