آیا میتوان شرط کرد که مبایعه نامه بدون مراجعه به مراجع قضایی فسخ شود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۲۱۳ #07233992

سلام شرط زیر برای چک مبایعه نامه مناسب هست و حقوق فروشنده را حفظ میکنید [ اراده ، توافق ، تراضی ، اذن و اجازه طرفین صدور و تسلیم سند (چک(ها) ، سفته(ها) و غیره) و یا امضای پشت سند اشخاص دیگر به عنوان ظهرنویس به منزله پرداخت دین خریدار نبوده ، و به معنای توافق طرفین به تبدیل و سقوط تعهد سابق و جایگزینی تعهد ناشی از لزوم پرداخت وجه سند نیست ، و پذیرش سند از سوی فروشنده به معنی انصراف وی از تعهد سابق و تضمینات آن نبوده ، و ذمه مدیون (خریدار) نسبت به دین اصلی حاصل از رابطه پایه و منشا بری نشده ، و مشارالیه فقط نسبت به پرداخت وجه سند یا اسناد در تاریخ سر رسید مسوولیت نخواهد داشت.در ادامه یکی از دو متن زیر۱- و چنانچه هر یک از اسناد (چک(ها) ، سفته(ها) و غیره) صادر یا تسلیم شده توسط خریدار ، در تاریخ سر رسید آن (حتی توسط اشخاص ثالث منتقل الیه) به هر عنوان (به علت مواجه با گواهی یا دستور عدم پرداخت یا دیگر موانع قانونی و بانکی و غیره) نقد نگردد ، و طی مدت ….. روز پس از سر رسید موانع نقد سند به هر عنوان مرتفع نگردد، قرارداد و متمم(های) آن اقاله (فسخ خود به خود) می‌گردد. طرفین با اعلام موافقت و رضایت کامل خود با این شرط و اذن و اجازه به انجام تفاسخ (فسخ خود به خود) قرارداد (حتی اگر ملک حبس یا تصرف باشد) ، حق هرگونه اعتراض در آینده را از خود سلب و ساقط نموده ، و بر تعهد ، تکلیف و الزام خود به رعایت بی قید و شرط این شرط تاکید نمودند.۲- و چنانچه چک یا سفته صادر یا تسلیم شده موضوع این قرارداد، در سر رسید آن به هر عنوان (از قبیل مواجه با گواهی یا دستور عدم پرداخت یا موانع قانونی و بانکی و غیره) نقد نگردد ، فروشنده باید ظرف مدت ….. روز از تاریخ سررسید هر یک از چک یا سفته صادر یا تسلیم شده با ارسال اظهارنامه به خریدار ، معامله را به منزله فسخ قرارداد از سوی ایشان تلقی و کان لم یکن اعلام کرده ، که در این صورت حتی اگر ملک حبس یا تصرف باشد مصداق ایقاع بوده ، و بدون رجوع به مراجع قضایی یا داوری این معامله منفسخ گردیده است. طرفین با اعلام رضایت با این شرط حق هرگونه اعتراض را در آینده از خود سلب و ساقط نمود. شرط مذکور دلیل و مانعی جهت اقدام به شروع ، تعقیب ، رسیدگی و پیگیری در مراجع قضائی یا داوری جهت اعاده حقوق فروشنده نخواهد بود.]

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در صورت تمایل با بنده تماس بگیرید تا مشاوره تخصصی ارائه گردد .

با درود فراوان
برای ذکر موارد خاص در قرارداد میتوانید تماس بگیرید تا تنظیم شود .