آیا به مال خری که به خرید مال سرقتی محکوم شده رد مال می خورد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۴۱ #07055274

با سلام
در صورتی که به سارق رد مال خورده باشد
اگر پاسخ منفی هست آیا راهی برای رد مال از مال خر وجود دارد؟

مشاوره حقوقی سرقت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

رد مال توسط سارق انجام میشود مجازات مال خر رد مال نیست

سارق به رد مال محکوم می گردد

با درود سارق به رد مال محکوم می‌شود نه مالخر

امکان پذیر نیست رد مال توسط سارق عین ،قیمت آن پرداخت میگردد

به صورت کلی دادگاه در رابطه با مجازات خرید مال دزدی ، مالخر را به رد مال محکوم نمی‌کند و تنها سارق را به رد عین یا مثل یا قیمت مال محکوم می نماید .

با سلام
مخاطب گرامی، مطابق قانون هرکس با علم و اطلاع یا با وجود قراین اطمینان آور به‌ اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است آن را به نحوی ‌از انحاء تحصیل یا مخفی یا قبول کند یا مورد معامله قرار دهد به ‌حبس از شش ماه تا سه سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم‌ خواهد شد. علاوه بر مجازات کیفری تحصیل مال مسروقه با علم و آگاهی خریدار لازم به ذکر است که درخصوص استرداد اموال مسروقه سارق (فروشنده) و خریدار مال مسروقه(مالخر) چه علم به مسروقه بودن داشته باشد چه نداشته باشد؛ چون مسئولیت هر دو تضامنی می باشد؛ بنابراین مکلف به رد مال می باشند و دادگاه کیفری درخصوص رد عین مال مسروقه یا مثل و یا قیمت آن در حکم صادره تعیین تکلیف خواهد کرد.