دعوای افترا با اعاده حیثیت چه فرقی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۲۹۷ #07042098

کسی در پرونده ای به من افترا زده است باید بعد از بستن پرونده دعوای افترا کنم یا در زمانیکه هنوز پرونده مفتو ح است ؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اعاده حیثیت بازگرداندن وضع وحالت افراد به حالت سابق از جهت پایین امدن جهت وموقعیت اجتماعی انها در جامعه است کسی که به واسطه طرح شکایت واهی وخلاف حقیقت به موقعیت اجتماعی شخصی لطمه وارد کند اما افترا عنوان مجرمانه را به کسی نسبت دادن می باشد وبه وسیله دروغ وموارد ساختگی

سلام و احترام.

طبق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی در مورد افترا:
«هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحا نسبت دهد یا آنها را منتشر کند که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت کند، جز در مواردی که موجب حد است، به یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.»

با آرزوی موفقیت برای شما

توجه داشته باشید که برای اتفاق افتادن جرم افترا باید نسبت داده شده به شاکی به واقع یک جرم باشد. مثلا شخصی را کلاهبردار خوانده باشند. اما اگر به شخصی چیزی نسبت داده شود که عمل مجرمانه‌‌‌ای نیست، جرم افترا به طور کلی صورت نگرفته است

سلام، افترا نسبت دادن چیزی به کسی که او این چنین نباشد مثلا شما بگوئید الف کلاهبردار است در صورتی که دلیل و مدرکی نداشته باشید ولی اعاده حیثیت اینکه کسی به شما تهمت بزند و ثابت نکند میتوانید اعاده حیثیت کنید