در صورتی که متوفی دو وصیت نامه داشته باشد کدام یک از آنها ارزش قانونی دارد؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۴,۳۷۹ #06981408

پدر من فوت شدن و یه زمین داشتن که وقتی زنده بود برادرش گولش میزنه و یه وصیت نامه ازش میگیره که این زمین مال برادرمه وبا پول و مال ایشان خریدم مال سال ۸۱ بودن اما چند سال بعد که به مشکل برخوردن سال ۹۳ میرن و سند جدید زمین و میگیرن و در سال ۹۷ یه وصیت نامه جدید مینویسن که زمین ماله منه و برادرم میخواد به زور ازم بگیره اما چند ماه بعد از این اخرین وصیت نامه پدرم فوت شدن حالا عموی ما از ما شکایت کرده و زمین و میخواد میخواستم بدونم میتونه زمین و بگیره از ما؟ اون وصیت نامه اولی ارزشی داره؟
اینم بگم که هر دوتا وصیت نامه دست نویس و فقط توسط خود پدرم امضا و اثر انگشت شده و شاهدی ندارن

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در موضوع اخیر بحث وصیت نیست، بلکه پدر شما اقرار به وجود حق نموده است نه وصیت در خصوص ماترک. لذا وصیت نامه موخر باعث زوال اقرار نخواهد بود .

پر واضح است که وصیت نامه موخر صحیح خواهد بود.وجود وصیت نامه دوم دلیلی بر رجوع متوفی از وصییت نامه پیشین (اول ) است.بدین معنا که متوفی با وصیت نامه دوم یصورت ضمنی وصیت نامه اول را مردود اعلام نموده است

در این مورد وصیت نامه موخر چون اخرین اراده متوفی است قابل پذیرش و موثر می باشد

وصیت دوم صحیح است

وصیت نامه دوم معتبر است

با سلام
چنانچه تصریح کرده که وصیت اولی باطل است یا از جایی دیگر یقین پیدا شود که منظور او بطلان وصیت اولی بوده باید بر طبق وصیت دومی که دیرتر نوشته شده عمل کنند و اگر تصریحی به بطلان وصیت اولی ندارد یا یقین به گونه‌ای که گفته شد پیدا نشود باید بندهای هر دو وصیت را با دقت مطالعه کرد اگر در مورد یک چیز واحد دو نظر دارد باید به نظر دوم عمل کرد
لذا درصورت اختلاف در مفاد اجرای وصیت، بدوا تنفیذ وصیت‌نامه مورد نظررا از دادگاه درخواست نمایید وسپس بر مبنای وصیت عادی تایید شده دعوی خود را مطرح کنید

سلام دروصیعت اول ایشان وصیت نکرده بلکه با اینکار اثرار به حق نموده دقت شود بعد منکر این موضوع شده اینجا ابهام وجود دارد اگر به امضاشاهد برسد وآنها شهادت بدهند حق با عمو می باشد ولی در وصیت نامه ایشان منکر آن وصیت یا اقرار شده بس درنتیجه چون اقرار حقوقی می باشد حق بازگشت ازاقرار را ندارد بس درنتیجه زمین برای عمو میشود مگر مدرکی باشد نشان بدهد پدر درآن زمان محجورالحال بوده